Onlangs werd ik gevraagd om foto’s te maken van een gezin in Koblach. Ze hadden daar een ruïne ontdekt en wilden heel graag daar hun familiefoto’s maken. Hoewel ik zowat wekelijks door het dorpje Koblach in Oostenrijk rijd, wist ik niks van een ruïne. Groot was dan ook mijn verbazing dat de ruïne echt naast de weg lag waar ik wekelijks op rijd. De ruïne is dan ook een goed bewaard geheim en ligt ietwat verscholen op een berg. 

De fotoshoot ging geweldig. Ik was overweldigd door het mooie herfstlicht. De schitterende stenen van deze ruïne. De verschillende doorkijkjes, de paden die overal naar toe voerden. Een droom voor iedere fotograaf kan ik je vertellen. En dus maakte ik foto’s waar ik later bij het verwerken van deze foto’s echt enorm jaloers op was. Deze foto’s wil ik ook van mijn kinderen.

Lekker wandelen met het grut

Ik toog een paar dagen later dan ook met mijn kinderen en de hond naar dezelfde plek. Om daar de kinderen te laten spelen en ontdekken. En hoewel uiteindelijk bleek dat de route een goede 5 kilometer was, heb ik de kinderen niet 1 keer horen zeuren. Afgelopen weekend wilden ze zelfs weer terug met Floris om daar weer te spelen.

De foto’s van mijn meiden samen zijn niet gelukt, dat zal je net zien. Liza weigerde om naast Eva te gaan staan. Ze wilde liever alleen de ster zijn! En rustig de tijd nemen om foto’s te maken als er een hond aan de lijn zit te trekken is ook niet ideaal. 🙂 Maar de ster was ze 🙂

Neuburg Ruïne Koblach - marlieke.com

Ruïne Neuburg in Koblach

In 1152 werd het kasteel voor het eerst genoemd in een document. in 1191 werd het een Staufer kasteel. Sinds ongeveer 1268 stond het onder het bewind van de familie van de keizerlijke ridders Thumb von Neuburg. Hugo Thumb von Neuburg en zijn broer Schicker verkochten het kasteel en de heerschappij van Neuburg op 8 april 1363 aan de Habsburgers. Toen kwam het kasteel met zijn heerschappij onder het bestuur van Vögten of (bij wijze van belofte) van graven (1405 graven van Montfort, 1589 graven van Hohenems, 1679 graven van Clary-Aldringen).

In de 15e eeuw werden er verbouwingen en uitbreidingen uitgevoerd, zoals het aanbrengen van twee halfronde rotondes met schietgaten in het oosten, rond 1500 de installatie van een krachtige kanonnenrotonde in het zuiden en in het noorden de bouw van een binnenste basis voor kleine kanonnen door middel van rugvulling. Het westen werd op een verhoogd rotshoofd beveiligd door de vesting, die in de 12e eeuw werd gebouwd en in de 13e eeuw werd uitgebreid met een paleis.

Neuburg Ruïne Koblach - marlieke.com

Na de verovering van Bregenz door de Zweden op 4 januari 1647 werd het goed uitgeruste kasteel Neuburg, dat door slechts één soldaat werd bewaakt, zonder gevecht ingenomen. Ongeveer 90 Zweedse soldaten namen hun verblijfplaats in de Neuburg in. Karl Friedrich von Hohenems en later generaal Adrian Freiherr von Enkevoirt belegerden het kasteel met mislukte troepen en beschadigden het. Op 23 mei 1647 trokken de Zweden zich terug uit de Neuburg, waarna op 6 juni 1647 werd begonnen met de reparatiewerkzaamheden aan het kasteel, dat in september 1651 werd voltooid en gedeeltelijk in frontliniedienst werd uitgevoerd. 

Neuburg Ruïne Koblach - marlieke.com

Het kasteel werd in 1744 buiten gebruik gesteld en in 1769 afgebroken. Sinds 1956 zijn de kasteelruïnes bewaard gebleven en is het een heerlijke plek om te wandelen. Op dit moment worden er aan een deel van de ring nog  herstelwerkzaamheden uitgevoerd. 

Een heerlijke plek

Uiteindelijk maakte ik ook van Eva nog een foto en toen we lekker wat hadden gegeten trok ik Liza ook nog even erbij voor een foto met de zelfontspanner. Al met al is dit echt een heerlijke plek waar we zeker nog wel vaker naar toe gaan. 

Neuburg Ruïne Koblach - marlieke.com
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Netflix | De leukste Kerstfilms
Next Koblach – Ein Besuch der Ruine Neuburg

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: