Ook bij ons is eindelijk de kerstvakantie begonnen. Twijfelde ik vorige week nog of Liza deze week wel ging redden, deze week was ze gelukkig gewoon fit. Gelukkig maar, want hoewel deze week eigenlijk rustig was, deden we toch wel weer hele leuke en gezellige dingen. Zonder Floris, want die was de hele week in China aan het werk.

Eva had sponsorzwemmen met de scouting vrijdagavond
Binnen een paar minuten had ze al tien baantjes gezwommen. Dat ging even snel!
Uiteindelijk zwom ze maar liefst 20 baantjes (25 meter) en moesten ze de sponsortocht zelfs eerder afbreken omdat er teveel baantjes werden gezwommen.
En in een klein half uurtje zwom ze 620 frank bij elkaar. Wat een heldin!!! En die hotdog had ze om half 11 dubbel en dwars verdiend.
Zaterdag was een relaxte en rustige dag, ‘s avonds gingen we nog even naar een Adventsvenster bij kennissen.
Ze geloofde het inderdaad niet!
Zondagochtend ligt er sneeuw! We moeten Floris al om half acht naar het station brengen en besluiten gelijk om Jones uit te laten. Wat een feest voor hun allemaal
Hahaha
<3
Het hoort erbij, maar het verhaal van Disney vonden we donker, duister en eng.
Daarna gingen we weer lekker met Jones de sneeuw in
Ze genoten zo!
Eva en Liza maakten tijdens een knutselmiddag kaarsen met een boodschap. Het eerste kaarsje is opgebrand en daar kwam deze tekst uit. Mooi
Maandag hebben we een gekke dag. We gaan als Eva van turnen afkomt nog naar het Adventsvenster van een vriendinnetje. Daardoor moeten we al om kwart voor vijf eten. We eten dan maar snel pannenkoeken.
Dat was een gezellige avond. We komen pas om half 9 thuis…
Dinsdag lopen we in een heerlijk winterzonnetje een rondje.
Ik besluit het rondje groter te maken, want wat is het lekker weer!!
Al weken is Liza teleurgesteld als ze die dag niet het Adventskindje is geweest in de klas. Eindelijk was ze dinsdag he Adventskindje. Ze kreeg een mooie ketting en wat andere lieve dingetjes
Weer zo’n gekke avond vandaag. Dus eten we al weer vroeg wat zelfgemaakte saucijzenbroodjes! Zo lekker
Ik breng Eva en de buurjongens naar school. Het werd dinsdagavond weer half negen en Eva sliep zo lekker. Op school zag ik de zon opkomen.
Als Liza ook naar school is, loop ik een grote ronde met Jones
Het was een lekker rondje!
Woensdagmiddag Is eva bij een vriendin aan het eten en spelen en loop ik nog een rondje met Liza. Het wordt snel donker en als de zon er is, moeten we er gebruik van maken
Van een vriendin krijg de brief die Eva haar zoon stuurde op school. Volgens mij was het een schrijfopdracht
Woensdagavond heb ik weer een avond met gluhwein en veel gezelligheid. Het was bij de buren, zodat ik de babyfoon mee kon nemen.
Deze week loop ik veel met Jones. Donderdag weer
Ik kan daar zo boos om worden. Ik loop gewoon op de weg en stiert er van een boerderij van ver een hond de straat op. Luid blaffend en in plaats van afstand te houden, loopt hij naar Jones toe en snapt hem. Dit soort dingen maken mij echt bang. Want die angst voor honden zit er nog altijd, al is hij beperkt tot loslopende honden zonder baas. Ik weet niet of ik de volgende keer nog daar ga lopen. En daar gaat mijn plezier in het wandelen… Want ik ben bang dat die hond nog een keer komt.

Dit kon ik er ook nog wel bij hebben
Echt hoor. Ik zag wat wegschieten voor mijn ogen. Omdat er in de buurt een wolf losloopt, en ik al chagrijnig en vol adrenaline zat was ik natuurlijk echt bang. Daarna zag ik dat het een vos was. Dus ben ik maar heel hard gaan praten tegen Jones en uiteindelijk gaan zingen… Je moet wat.
Chagrijnig bleef ik alleen de rest van de dag.
Eva heeft een lange dag school en Liza kiest het rondje met Jones uit. Een rondje waar zij kan steppen.
Eva doet zonder problemen haar huiswerk en dat is wel een pluim waard. Rekenen is niet haar ding en ze doet het toch!
Eva heeft inmiddels echt rust om te tekenen en tekent graag wat na.
Ik werd moe wakker. Donderdagavond heb ik met mijn online vriendinnen hard gewerkt aan een planning voor volgend jaar. Thanks Ladies!
Dit maakte mijn dag echt helemaal goed!
Jones wilde aandacht,dus werkte ik mijn agenda bij op de bank. Dacht ik. Hij had in eerste instantie ook nog mijn pen vast.
En na 6 dagen is Floris weer thuis! Tijd voor het weekend en voor vakantie!
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

‘De klokkenluider van Rotterdam’

17 april 2019
Close
%d bloggers liken dit: