Goh, die vierde week van de vakantie is eigenlijk een week die ik heel hard wil vergeten. Want men, wat was ik ziek. Niet normaal. Ik ben dus het type dat ‘s nachts wakker wordt, een uur ziek in de badkamer hang en dan de volgende ochtend nog even een paar uur slaap nodig heeft en dan ben ik niet meer ziek. Zo makkelijk was het helaas deze vierde vakantieweek niet. Het begon allemaal met een dikke tong die ineens verscheen op zaterdag. Ik gaf een Nederlandse peer de schuld, maar op zondag was de tong nog steeds dubbel zo dik. Zondag reed ik natuurlijk naar huis (zie het weekoverzicht van onze derde week) en deed ik mijn ding.

Die tong bleef dik en toen op woensdag ook mijn nek dik werd en ik me niet heel erg relaxed voelde, belde ik de noodarts. Natuurlijk word ik net ziek als het een nationale feestdag is. De arts zag niks geks en schreef me ibuprofen voor. Donderdag kon ik alleen niet meer uit mijn ogen kijken, ik zat alleen nog op de wc of lag als een dood vogeltje met enorme koorts op de bank. De kinderen moesten zich alleen vermaken. Ook donderdag zat ik dus bij de huisarts. Hij zag streptokokken en gaf me antibiotica. Dat hielp niet en ik werd op vrijdag alleen maar zieker. Alleen maar koorts, alleen maar op de wc en ondertussen werd mijn keel, nek en tong alleen maar dikker. Een enorme ellende. Floris kwam naar huis en na weer een bezoek aa de huisarts, stuurde hij me door naar het ziekenhuis. De liefste buurvrouw nam de kinderen op zich en daar mochten ze tot zaterdagochtend blijven. Het ziekenhuis vond ook niks en stuurde met heel veel medicijnen naar huis. En wat deed ik zonder kinderen? Slapen!!! Zaterdag merkte ik gelukkig verbetering en kon ik in ieder geval iets met de kinderen ondernemen… Lees; een beetje passief deelnemen. Maar hee.. ik kon zelfs nog naar een feestje van de buren die avond. Dat ik het later kon bekopen met wederom een wc sessie en ik zondag tot half drie in bed heb gelegen, was prima. Maar na zondagmiddag was ik wel weer langzaam aan de beterende hand! Yes! Inmiddels ben ik gelukkig weer redelijk fit, maar is mijn tong en een deel van mijn nek nog steeds dikker. Bijzonder he. Maar bij een controle vorige week maandag in het ziekenhuis hebben ze niks kunnen vinden. We doen het er maar mee.

Wat een enorm verhaal over hoe mijn vierde week van de vakantie was. Ik heb geprobeerd het beste ervan te maken. Ben dankbaar voor lieve buren, lieve vriendinnen, lieve familie en iedereen die met me begaan was. Het deed me echt heel goed!

Maandag moest ik natuurlijk alles van de vakantie opruimen en het huis weer ordenen. De meiden lagen lekker in het zwembad
Onze lunch! HEERLIJK
Daarna nam ik weer eens de kamer van de meiden onder handen. Het was heel hard nodig.
En na hard werken was dit het resultaat
We mogen niet barbecuen omdat het zo droog is, daarom eten we deze week makkelijke en lekkere gerechten, zoals deze pasta carbonara
Dinsdag hangen we lekker in de tuin rond
Beetje zonnen
We maken fotos van elkaar
‘s Avonds eten we een tacoschotel. Lekker!
En doen we een spelletje kwartetten
Zij wint, altijd
Yes ik kreeg ontbijt op bed. alleen smaakte mijn yoghurt niet zo.
Woensdagochtend ga ik al vroeg naar het zwembad en omdat het nog niet druk is, heeft Eva alle ruimte om deze wand uit te proberen
Helaas, ik voelde me echt bagger en bel de noodarts. Niet veel later zijn de meiden weer thuis en zit ik in de wachtkamer
Oja, zij viel nog even in het zwembad net toen ik de dokter aan de telefoon had.
De ibuprofen die de dokter voorschrijft lijkt te werken en ‘s avonds zijn we uitgenodigd voor een bbq (op gas) bij vrienden. Het is natuurlijk een nationale feestdag.
Helaas gaat het daarna hard regenen…
De meiden vermaken zich ook binnen en wij ook!
Donderdag gaat het niet zo heel goed met me, maar zo goed als het kan zorg ik dat het kasteel van Lego na 3 jaar weer opgebouwd wordt.
Liza is Kapitein Onderbroek. Bedankt Netflix!
Vrijdag gaat het echt niet goed…
Maar de meiden genieten bij de buren en ik hoef me daar in ieder geval niet schuldig over te voelen.
Zaterdagochtend… Natuurlijk weet ik dat melk niet heel goed is, maar na dagen van liters water had ik echt trek in iets anders.
Een nacht slaap en gewoon rust deed me wel echt goed,
Zo goed dat ik even mee kon om bloemen te halen. Een soort van pluktuin.
En wie ligt er zondagmiddag in het zwembad? Ik was zo happy dat ik die meiden even wat van mezelf kon geven. Bizar he.
En nog zo’n lieve vriendin, terwijl ik maandag in het ziekenhuis nog eens goed gecontroleerd wordt, zijn deze meiden onder de pannen. Wat fijn!

Oke, wat een mega klaagblog!!! Ik ben het niet van mezelf gewend. Zolang het niet iedere week kommer en kwel is, mag zo’n baggerweek er ook wel bij toch?

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

1 thought on “Ons Zwitserleven | De vierde week van onze vakantie

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Every lovestory is beautiful, but ours is my favorite

13 februari 2015
Close
%d bloggers liken dit: