Deze week heb ik vaak gedacht aan hoe het zou zijn als we in Nederland zouden wonen? Zou ik dan ook worstjes in bladerdeeg hebben gemaakt of een kerstboom van komkommer en kaas? Zouden de kinderen dan echt aan vakantie toe zijn geweest of zouden wij als ouders dan ook aan vakantie toe zijn geweest? Zoals ieder jaar ben ik blij dat ik niet in Nederland woon in deze periode. Al zie ik echt wel hele leuke dingen voorbij komen, maar men.. al dat verplichte gedoe voor die kleintjes. Ik heb misschien al weleens verteld dat ze hier in Zwitserland niet alleen met kerst bezig zijn, maar de hele december maand of eigenlijk de Adventstijd, ze met advent bezig zijn. En dat gaat op zo’n fijne en rustige manier, dat de kinderen niet extra hyper zijn en met nog een voordeel: het gebeurt op school en door de leraren. Deze week was voor de meiden dus gewoon relaxed en rustig en nu hebben we gewoon relaxed twee weken vakantie! Wat deden we wel deze week? Ik laat het je zien!

Zaterdag hadden de meiden hun eerste voetbaltoernooi.
Liza rende vooral achter de bal aan – zonder hem te schoppen- en Eva was meer aan het dansen
Gelukkig kregen ze wel een medaille
En mochten ze een cadeautje meenemen.
De hond eet de laatste tijd niet zo snel zijn eten op en dat weet de kat inmiddels
Op een mooie zondagochtend
Ik kocht een pyrograaf en probeerde deze op zondag even op mijn gemak uit
Daarna was het tijd om mijn grijze haren gedag te zeggen
En het resultaat
Eva’s favoriet!
Wat wil die hond van me?? đŸ˜›
Maandagochtend begon mooi
En het bleef mooi!
Was ik de hond en de kat kwijt… Lagen ze in de kamer van eva
En als ik op de bank aan het werk ben, zocht Gijs wat aandacht
Eva kreeg haar proefwerk voor engels terug (foutloos), maar ik was vooral enthousiast over deze opdracht. Wat een goede opgave om te zien wat ze hebben begrepen!
Ik loop dinsdagmiddag heerlijk op mijn gemak een rondje met Jones.
Dinsdagavond is er een voorlichtingsavond in het ziekenhuis en ik vraag Femke mee. Dat was een goede zet!
Woensdag is het dan tijd voor een grote ronde met Jones! En in mijn oren een fijn luisterboek
Na ons rondje zijn we samen een beetje moe
Liza is bij een vriendje spelen en Eva wilde dolgraag met me mee cadeautjes shoppen. Daar hoort ook wat drinken met lekkers bij natuurlijk
Helaas hadden ze geen boerenkool, dus aten we poke bowl (met gebakken zalmfilet)
Donderdagochtend begon zo mooi. Al zie je het niet op zo’n foto, ik wist gewoon dat het nog mooier ging worden!
Eva was gelukkig nog thuis en eenmaal thuis riep ik haar naar buiten en zette haar in de auto. Ik nam mijn camera en we raceten naar het veld. Daar maakte ik onder andere deze foto’s
Donderdagmiddag hebben we de helemaal middag zoete inval met vriendinnetjes hier en daar maakte ik bijna geen foto’s van. Het was wel gezellig!
Vrijdag doe ik weer een liftselfie. Ik moest weer naar de gynaecoloog. En wat heb ik me aan mijn t-shirt geĂ¯rriteerd, hij past niet meer. IK was alleen maar aan het trekken đŸ™‚
Ik kreeg wel een mooie glimp van mijn baby te zien… Ik word steeds helemaal zen als ik naar deze foto kijk. Onvoorstelbaar toch?
‘s Avonds gingen we naar de kerstviering van de scouting
En mochten de meiden de spullen afwassen!
Na een korte nacht, want er bleef nog een vriendinnetje van Eva slapen, keken we zaterdagmiddag lekker relaxed naar the voice
Liza kreeg allemaal cadeautjes van verschillende klasgenootjes in de brievenbus. Zo leuk!
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

8 recepten die je deze zomer eenvoudig zelf op tafel zet!

21 juli 2016
Close
%d bloggers liken dit: