De scholen zijn weer begonnen, in ieder geval in ons Kanton (St. Gallen) en hoewel ik 5 weken vakantie eigenlijk te kort vond, was maandag toen de school startte toch echt wel een fijne dag. Het was slecht weer en dat zorgde ervoor dat de vakantiestemming direct verdwenen was. Eigenlijk zaten we zo weer in het ritme. Ik ging direct aan het werk, Eva moest ‘s middags weer naar school en had ‘s avonds ook gelijk gym. Qua avondeten liep mijn planning regelmatig mis, maar volgens mij hebben ze redelijk gezond gegeten deze week. Natuurlijk zijn de eerste driftbuien ook weer geweest, het is ook allemaal spannend en veel zo’n eerste week. Bij Liza kwam deze week wat harder aan. Ze heeft heel veel gehuild. Meer dan in de hele vakantie bij elkaar. Uiteindelijk denk ik dat buiten de vermoeidheid en de spanning ook iets anders aan de hand is, daarvoor neem ik maandag met de juf contact op. Het kan voor haar volgende week alleen maar beter gaan (hoop ik).

Ik maak ieder jaar voordat ze naar school gaan een foto. Het is zo leuk om al die foto’s achter elkaar te zien. Daar komt later misschien wel een blog over
De meiden hadden er in ieder geval zin in
En toen liepen ze zo weg… Hoe lief kan je het hebben!
Ik had heel veel werk liggen, waar ik in de vakantie niet aan toe ben gekomen of voor me uit had geschoven.
De kantoorhond had ook zijn plaats weer gevonden
Omdat ik vergeten was brood te bakken, zorgde ik voor wafels, eieren en een soepje tussen de middag
Gelukkig klaarde het in de middag weer op en kon er ook eens gefietst worden
Eva had direct huiswerk!
‘s Avonds werd de laatste energie eruit gedanst
Dinsdagochtend loop ik een grote lange ronde met Jones.
De hele dag ben ik met de cultuurvereniging aan het schilderen. Maar het resultaat mag er zijn!
Geen tijd om boodschappen te doen, geen brood in huis, dus we eten tussen de middag spaghetti! Vonden de meiden helemaal niet erg!
Na de lunch gaan we weer verder. Gelukkig zijn we klaar als de meiden weer uit school komen.
Liza neemt een vriendinnetje mee en we laten met elkaar de hond uit
Uiteraard moeten de kalfjes ook geaaid worden
Ook hij heeft weleens een knuffel nodig!
Woensdagochtend begint echt heerlijk. Al hoor ik onderweg dat Liza huilend onderweg naar school is… Maar eenmaal op school gaat alles goed. Ook naar huis komt ze huilend. Net als donderdagochtend en donderdagmiddag… Eenmaal thuis is er niks aan de hand en kleurt en speelt ze gewoon
De ochtenden beginnen vroeg voor de meiden. Ik loop soms met de hond een stukje mee, soms neem ik ook de tegenovergestelde richting.
Wat wonen we hier toch mooi!
Donderdagavond hebben we een borrel met de exposanten die meedoen aan de cultuurroute. Hartstikke gezellig
Vrijdagochtend is Eva al vroeg naar school vertrokken en lijkt deze dame weer beter in haar vel te zitten.
Ik ben weer eens keihard aan het werk.
Grote dame
En dan is het ‘s middags toch weer mis…
Het is vrijdagmiddag een drukke boel met veel kinderen, veel herrie, hier en daar nog bezoek en mensen die wat afgeven. Ik ben blij als we met zijn allen aan tafel zitten
Maar na een middag spelen, eet ze met veel smaak bloemkool met aardappelen en een beetje spek.

Op naar volgende week!

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geef Elsa een vriendin!

1 mei 2016
Close
%d bloggers liken dit: