Vorige week maandag wist ik nog van niks en dinsdag had ik ineens een mini-vakantie naar Frankrijk geboekt. Ik ben zoals gezegd nogal van de last-minute ideetjes. Als iets kan, als ik weet voor welk geld het zou kunnen, dan zet ik alles op alles om het voor elkaar te krijgen. Nadat ik een weekendje in Bregenz was geweest, kreeg ik heel erg het gevoel dat ik ook met mijn gezin wat leuks moest doen. De vier dagen vrij met hemelvaart waren daar natuurlijk fantastisch voor. Zo zat ik twee dagen flink te surfen naar de ideale vakantie en de beste accommodatie voor ons vieren en de hond.

Annecy

Die accommodatie vond ik in Annecy, een kleine camping, de zo gewilde safari-tent en een goed zwembad, vier nachten vanaf donderdag zodat we op zondag zelf de hele dag nog op de camping konden vertoeven en voor 86 euro (122 inclusief hond). Klinkt te mooi om waar te zijn, dat was het niet. We hebben ondanks een paar dingetjes die tegenvielen, wel echt een hele fijne mini-vakantie gehad. En ik laat jullie graag een beetje meegenieten!

Vol goede moed vertrokken we donderdagochtend
Het was druk op de weg en dus lunchten we wat eerder om de file te ontvluchten
Deze twee waren echt zo gezellig
En we stoppen nog maar een keertje. We doen er lang over.
De hond besluit ik uiteindelijk gezellig voorin te nemen.
Maar uiteindelijk zijn we er en dit is dan ook direct de laatste foto die ik online deelde, want mijn tegoed is op en ik krijg het niet verlengd.
We hadden echt de beste plek van de camping.
maargoed, plassen moet nog steeds op de gezamenlijke wc en laat nou net de eerste keer dat we gaan plassen, het papier op zijn!! WAAAAAAAT
Wel leuk he zo’n tent
Als we dan op de camping gesetteld zijn, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Als ik geen supermarkt vind, dan eten we maar hier.
Eva en Liza gingen vrijwillig naar bed… Maar kwamen er toch al snel weer uit
offline op vakantie
Dan lees ik ze nog maar even voor.
Als ze dan eindelijk in bed liggen, ook ik nog even de zonsondergang tegemoet
Vrijdagochtend vind ik na mijn koude douche-avontuur Eva lekker warm in bed
Liza slaapt nog en wordt gelukkig pas om een uur of negen wakker
Jones en ik warmen ons op in het zonnetje
Nog nooit zo blij geweest met koffie
Ze zijn allemaal lekker warm nu
Na mijn koude douche zie ik dat de douches dicht zijn. Dat kan geen toeval zijn
Liza had stiekem tatoeages meegenomen en wilde er dolgraag eentje op
Nog even een foto van de omgeving
Vrijdagochtend doen we boodschappen. En daarna ontdekken we het zwembad
Happy meisje
En nog een happy kid
Heerlijk zwembad he
‘s Avonds bbqen we
‘s Avonds gaan we naar het meer van Annecy
Daarna lopen we nog een rondje over de camping en zien we deze eend. Die moest voor mijn schoonmoeder op de foto
Die franse wc’s snap ik niet. Die opening is schijnbaar voor tampons enzo? Of niet?
zaterdagochtend hebben we het minder koud gelukkig
Ik leer de meiden hoe yahtzee moet en al snel spelen we eindeloos potjes yahtzee
Nog een foto voor mijn schoonmoeder. Ze moet maar snel langskomen om deze pot te komen eten
‘mama zit mijn tattoo er nog op?’
Jones plagen
Wil je een foto maken bij de paal?
Zaterdagochtend gaan we het stadje Annecy in. Daar konden we wel de hele dag blijven.
Liza ontdekte kerken
We vonden de kleine straatjes geweldig
En Liza en ik gaan nog naar een kasteel
Terwijl ik de tent een beetje opruim gaat floris alvast met de meiden naar het zwembad,
Als we gegeten hebben duiken we nog even het winkeltje in voor een souvenir. De meiden deden er eeuwig over
Zondagochtend begon fantastisch. Het was al snel warm, kinderen gezellig en nog een luchtballon over de camping
De rest van de dag liggen we in het zwembad
Nog even van genieten zolang het kan
We verkleuren aardig ook zondag
We kijken heel lang naar deze vlinder die zich aan het opdrogen is
ZO hard genieten
En met nog een laatste foto, net we afscheid van de camping
Eva is flink verbrand en Liza is moe. Niet lang nadat we in de auto zitten, slapen ze gelukkig allebei
Helaas net als op de heenweg, hebben we terug ook veel file
Ik had de kinderen eigenlijk McDonalds beloofd, maar we moesten tanken en hadden honger. Er was alleen een hele duur restaurant of een winkel. Met al het eten dat we nog meegenomen hadden uit Frankrijk, hadden we nog een lekkere maaltijd.

Om 24:00 uur kwamen we uiteindelijk thuis. De volgende dag ging vroeg de wekker weer en hadden we een redelijk drukke week voor de boeg. Het is wel wat zwaarder deze week met meiden die moe zijn, maar ze kunnen gelukkig terugkijken op een paar hele fijne dagen en wij ook!

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Ons Zwitserleven | Naar Bregenz met Nederlandse vriendinnen
Next Ons Zwitserleven | Een week vol met onder andere de schoolmusical van Liza

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: