De eerste week van de kerstvakantie zit er alweer op. Wat gaat het altijd snel en vooral met de feestdagen. Onze feestdagen waren best relaxed, geen familie over de vloer, geen stress wat betreft eten, geen stress wat betreft kleding en geen stress wat betreft op tijd in de auto zitten naar familie of kinderen die niet willen luisteren of alleen maar op de iPad zitten. Ach ja, je ziet weer hoe mijn herinneringen zijn 🙂 Hahaha, nee hoor. Ik vond het wel jammer dat we niet bij familie zaten, al zaten die rond de kerstdagen ook verspreid. Dus veel hebben we niet gemist. Maar wat we de afgelopen week dan wel deden? Ik ging met de meiden naar de bioscoop en schaatsen, ik maakte nog een feestdagengroet en… nouja, kijk zelf maar!

Zondagmiddag maakte ik deze lekkere wortel-kokossoep.
De dames vonden achterin een kast van die armbandjes (en ze waren allemaal al aan!!). Gelukkig kreeg ze met Sinterklaas nieuwe
Maandag gingen we rond lunchtijd boodschappen doen en toen hadden ze honger… Dus gingen we weer een taartje eten! Prima lunch
Floris is deze twee weken vrij en ik moest zo lachen toen ik ze zo zag zitten
Maandagavond gingen we nog naar het laatste adventsfenster en Eva wilde perse met Donald Duck op de foto
Tsja, dinsdag was het troosteloos weer
Daarom moesten de meiden eraan geloven en we maakten onze feestdagen-foto!
‘s Middags had ik een verrassing voor ze, we gingen naar de film!
We gingen naar Frozen en we vonden hem super
Een selfie van ons
‘s Avonds dekten we alvast de tafel voor kerstochtend. Pas later kwam ik erachter dat het tafelkleed een heel kersttafereel had
En op kerstochtend stonden natuurlijk ook de kaarsjes aan
ook de kaarsjes van de meiden lieten we opbranden
En bij eerste kerstdag horen cadeaus die de meiden op school gemaakt hebben
Eva naaide een wc-rol-eend-houder
En ook Liza maakte zelf wat moois
Zelfgemaakte granola!
Uiteraard gourmetten op eerste kerstdag!
De ochtend begon mooi, de meiden lieten ons uitslapen (zoals eigenlijk al de hele vakantie) en toen moest ik snel met Jones wandelen.
En dat zie je aan mijn kleine oogjes!
De meiden vroegen een tekening voor kerst en die maakte ik voor ze. Deze is voor Liza
En deze maakte ik voor Eva. Allebei vonden ze het heel leuk!
Omdat het mooi weer bleef en ik me goed fit voelde, ging ik met de meiden schaatsen terwijl Floris ons eten voor ‘s avonds voorbereidde.
Ik stond ook nog een uurtje op de schaats en wat vond ik dat fijn
Inmiddels ben ik 35 weken zwanger en ik had dus niet meer gedacht dat ik zou kunnen schaatsen
De meiden vonden het ook fijn dat ik mee kon schaatsen, vooral Liza die is nog ietwat onzeker op de schaats dus had mij nog wel als houvast nodig in het begin. Na een uur werd het drukker en vond ik het gevaarlijk worden en ging ik de baan af.
Maar zij bleven en hadden nog de grootste lol
Floris maakte een heerlijk stuk lam en stoofappels en ik had ‘s ochtends de chocolademousse voor ‘s avonds al gemaakt. Prima kerstdiner!
En voor wie denkt dat ik iedere dag fit ben? Hahah not! Vrijdag probeerde ik te werken, maar besloot mijn bed op te zoeken en lag ik ‘s middags drie uur te slapen!
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Wortel-kokossoep met kerrie en verse gember
Next De leukste spellen voor kinderen en volwassenen voor bijvoorbeeld oud & nieuw

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: