Ik lees bovenstaande zin overal de laatste week en het is ook zo; de laatste loodjes zijn begonnen. Met 37 weken zwangerschap is de baby klaar om geboren te worden. Onwerkelijk als je pas 4 maanden bewust zwanger bent, maar aan de andere kant; ik kan niet wachten op de volgende fase. Niet alleen ik, de kinderen wachten ook. Dus de laatste loodjes en die wegen wat zwaarder. Een drukke dag wordt opgevolgd door een dag waarbij ik weinig tot niks doe en dat is prima. Ik ken mezelf en mijn lichaam goed genoeg om te weten wanneer de grens bereikt is, en daar plukken we allemaal de vruchten van. Deze week was dus een week van afwisseling, drukke dagen werden opgevolgd door rustige dagen. Kijk je weer mee?

Zaterdagmiddag neem ik de meiden nog eens mee naar de schaatsbaan.
Ik schaats niet mee hoor, dat is nu wel voorbij
Maar de meiden vinden het heerlijk en hebben me helemaal niet nodig
Mijn buik is ‘s avonds behoorlijk dik en dat vond Eva ook!
Het bleef gezellig
En werd nog gezelliger
Zondagochtend begon de ochtend zo mooi, dat ik zorgde dat de meiden zich snel hadden aangekleed en we direct vertrokken naar het meer
Uiteraard hadden we Jones ook mee
Er lag zelfs wat ijs
Maar dat zonnetje. Echt fantastisch
Zeiknat, maar dat boeide haar niet
‘s Avonds aten we lekker bij de Mc Donalds! Zo sluiten we de vakantie eigenlijk altijd af
Maandagochtend…
Ik moet naar de schildklierarts en krijg de laatste check voor de suiker. De suiker hoef ik niet meer te meten en voor mijn schildklier die een wat lagere waarde heeft, krijg ik medicijnen.Daarna race ik naar de supermarkt waar ze boerenkool hebben en koop ik ook 3 koningenbrood!
Ik was de koning!
Liza vindt een grote doos in mijn werkkamer en bouwt de hele middag aan haar huis
Ook de dinsdag begon weer zo mooi!
Dit deed ik dinsdagavond
Ik ontvang een mooie nieuwe daglichtlamp en aangezien Liza niet wil helpen, besluit ik een zelfportret te maken. Hij wordt precies zoals ik hem in mijn hoofd heb en ik vind het een foto die mijn zwangerschap kenmerkt.
Op woensdagochtend wilde ik graag een stuk lopen. Ik vraag een vriendin mee en we lopen in totaal zo’n 7 kilometer
We zagen dat de ooievaars nog op hun nest zaten!
Op verzoek van Floris vul ik mijn koffertje woensdagavond.
Donderdagochtend begon weer zo mooi… Al zakte de baby ineens tijdens de wandeling en kwam ik daarna bijna niet meer vooruit.
Om kwart voor tien moest ik me melden bij de gynaecoloog voor een CTG en controle. Op de CTG was duidelijk weeen activiteit te zien. Iets wat ik wel zo’n beetje voelde. Het bleken indalingsweeen te zijn, waar ik de rest van de dag nog last van had
Gijs lag de rest van de dag bij mij en ik hield me verder koest
Vrijdag laat Floris de hond dus ‘s ochtends uit (ik had geen zin in een herhaling van donderdag, ik had nog wel meer te doen vrijdag). Dus ik ging al vroeg boodschappen doen!
Kocht natuurlijk bloemetjes voor mezelf
Ik laat ‘s middags de hond uit en laat Liza bij een vriendje achter, Eva komt om half vier thuis en leest mij voor uit een vers bibliotheekboek. Daarna is het al snel tijd voor Liza’s zwemles en ik ga ik nog naar een vergadering met aansluitend etentje
Ook hier was het een mooie volle maan
Terwijl Eva op de scouting is, verveelt Liza zich en besluit zichzelf te schminken
Later vraagt ze of ik haar als heks wil schminken en trekt ze alvast haar jurk aan!
Eva komt moe thuis en kijkt voor het eten The Voice
Ach ja… als je vergeet het eten in de oven te doen, dan eet je dus pannenkoeken! Lekker hoor
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Vijf weken vakantie? Veel te kort!

15 augustus 2018
Close
%d bloggers liken dit: