Net als half Nederland hebben wij in Zwitserland nu ook zomervakantie. Helaas niet zo lang als de meesten van jullie, maar tot half augustus (dus vijf weken) gaan we lekker genieten! Op dit moment hebben we trouwens niks gepland staan. Alleen de laatste week krijgen we visite en eigenlijk vinden we het ook wel oke. De afgelopen jaren hebben we het steeds vrij druk (en gezellig) gehad tijdens de zomermaanden en konden we ons tijdens de herfstvakantie (die gelukkig 3 weken is) een beetje opladen en van elkaar genieten. Nu hoop ik na deze vakantie te zeggen: ik ben klaar voor het komende schooljaar!

Afgelopen week namen we twee keer afscheid van oma Spanje. Op maandagochtend bracht Floris haar weg en… kwam 6 uur later weer met haar terug. Het vliegtuig had een technisch defect. En om oma nou zes keer overstappen en een hotelovernachting te besparen, besloten we dat ze gewoon langer bleef totdat er een directe vlucht beschikbaar was. Inmiddels is ze trouwens wel thuis hoor!

Op zaterdag werd de zoon van een vriendin 6 jaar! En zoals alleen de zwitsers dat kunnen, lag mijn bordje vol taart!
En voor de kinderen was er kinderbier. Het smaakte naar pis, maar wat voelden ze zich stoer!
Zondag was het heerlijk weer en lagen de meiden lekker in het zwembad
Aan het eind van de middag verhuizen we dan richting berg om daar met de stenen te spelen en te grillen
Uiteraard hielpen de meiden met vuur maken
Van zo’n middag kan ik dan intens genieten
En daarna spoelden we alles van ons af in bad!
Jones had er ook van genoten en lag de hele avond zo op de bank!
Oma stond al vroeg op om afscheid te kunnen nemen van Eva
En later van Liza
‘s Middags kwam de buurvrouw met een hele doos strijkkralen en vormen. De kinderen hebben de hele week niks anders gedaan!
En om een uur of vier kon oma weer meehelpen! Bizar, maar wel gezellig
Hoe is het met Jones? Die heeft het nog steeds niet geleerd om de kat met rust te laten en.. na maanden oefenen is hij eindelijk zo goed als zindelijk!
Dinsdag staat deze prinses klaar om voor de laatste keer naar de spielgruppe te gaan
Dit stuk is echt enorm steil Volgend jaar loopt deze kleuter de berg 5x per week!
Van de eerste keer spielgruppe bijna twee jaar geleden, naar de laatste keer spielgruppe. Van peuter naar echte kleuter!
Woensdagochtend speelt een vriendinnetje van Liza bij ons!
Oma maakt woensdagmiddag wentelteefjes
Zo had ik het ooit voor ogen. Een werkkamer waar de kinderen zich ook even kunnen vermaken als ik wat af moet maken. Mijn oude poppenhuis heeft hier een goede bestemming gevonden. Als de kamer af is, dan fotografeer hem wel goed
Ah ja… Jones klopte ‘s avonds bij oma aan de deur en hij mocht bij haar slapen! hahahah
Voor mij de laatste krabbeltreff op donderdagochtend! Na bijna 4 jaar is het voorbij, al mijn kinderen gaan na de vakantie naar school. Afgelopen jaar heb ik samen met 5 andere moeders het geregeld en daarvoor werden we in het zonnetje gezet. Het was een gezellige ochtend, maar ik ben er ook niet rouwig om dat ik deze fase kan afsluiten.
En in Zwitserland drinkt men gewoon ‘s ochtends champagne. Er was nog wat over, dus Antoinette en ik proostten ‘s middags nog op een fijne tijd
En een laatste statieportret met oma en mijn beetje flodder-kinderen. đŸ™‚
Omdat het vrijdag de laatste schooldag is, maakt eva (met mij) voor haar vriendinnetjes een afscheidscadeautje. Ze schrijft overigens perfect in spiegelbeeld als ze niet nadenkt. Kijk maar eens naar de derde naam!
‘s Avonds eten we mijn favoriete pastamaaltijd. Spaghetti Carbonara
Op vrijdag zijn we uitgenodigd voor brunch in de klas van Eva. Wat was dat een gezellige ochtend.
En wat een onwijs fijn jaar sluiten we af met deze juf. In het begin had Eva at moeite om zich te gedragen, maar gelukkig heeft ze zich goed kunnen aanpassen en een fantastische tweede helft gehad.
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

The day after. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

17 maart 2015
Close
%d bloggers liken dit: