Nu we alweer drie weken naar school zijn, zijn we ook weer helemaal in het ritme. Wat onwijs fijn! Liza loopt nog niet zelfstandig naar school, maar langzaam lopen ze met elkaar steeds een stukje verder en halen we ze ook niet meer op bij school, maar ergens halverwege. Het zal nog wel tot de herfstvakantie duren totdat we niet meer mee hoeven, maar daar hadden we wel op gerekend. Met Eva loopt alles prima. Ze is happy en soms net zo dwars als we van haar gewend zijn!  Deze week was een behoorlijk diverse week. Ik ruimde alweer op, we moesten met Jones met spoed naar het ziekenhuis en er waren tranen bij de ouderavond.  

Zaterdag begon ik met een wandeling door het dorp. Ik besloot de heksenweg te nemen, het leek net de jungle!
Zaterdag regende het de hele dag en ik sloot om eindelijk eens de speelkamer op te ruimen
En na een dag hard werken en heel veel weggooien, was het dan eindelijk klaar!

Ik begon zondag goed. Ik maakte bananenbrood en besloot al lasagne te maken voor ‘s avonds. Vaak heb ik geen zin om te koken als we een dag weg zijn geweest, dit keer kon ik het eten ‘s avonds gewoon in de oven schuiven.
Floris had een wandeltocht uitgezocht. We lieten ons verrassen.
Het was een gezellige wandeltocht
Met wat poseerplaatjes 🙂
Een gezinsfoto
Het was echt een mooie omgeving
Met een enorme waterval
Toen we op de helft waren, lunchten we met het bananenbrood
Wij ook even samen op de foto
Floris had de meiden gezegd dat we nog wel een ijsje konden halen, het bleek alleen al 5 uur te zijn. Dus we besloten om daar gelijk te gaan eten. Het was daar supermooi en de kinderen konden overal spelen
Het ijsje kregen ze ook nog
We namen de toeristische route naar huis over onder ander Lech. Schitterend!
Maandagochtend begin ik de ochtend met een wandeling met Jones
Ik haal de kinderen op en alsof Liza het niet anders gewend is, staat ze ook gewoon in de rij voor een glas versgeperste appelsap
Het gaat steeds beter met die twee samen!
Liza en ik brengen Eva’s oude fiets naar de fietsenmaker. Liza is haar kleine fiets namelijk behoorlijk ontgroeit
Liza knipte een broek op school
En eva tekende Liza
Dinsdagmiddag mochten we knuffelen met de puppy’s van de buren.
Mama, mogen we een puppy?
De ouderavond begon met tranen en een dikke keel. In de zomervakantie heeft een vriendje en klasgenootje van Eva acute leukemie gekregen. De juf vertelde hoe zij het aan de klas heeft verteld en hoe trots zij op de klas was hoe ze met dit nieuws omgingen. Ook tellen ze iedere dag de kinderen en missen er iedere dag eentje. Fijn dat hij niet vergeten wordt en zo echt bij de klas betrokken wordt. Hopelijk kunnen we snel langs om al onze knutsels te brengen.
Liza maakt woensdagochtend haar knutseltekening af voor de juf
Hoewel Eva goed poetst, vond ik dat haar tanden geel werden. Ook bij Liza kreeg ik het plak niet goed genoeg weg. Ik kocht daarom weer een elektrische tandenborstel van Oral B. We hebben hem eerder gehad (en ging na een jaar kapot) en Eva’s tanden zagen er altijd prima uit. Dus voor 20 euro weer een nieuwe gekocht, met verschillende opzetborstels. Zelfs ik poets nu elektrisch!
Eva is een beetje schoolziek woensdag… Helaas voor haar kan ze dus ‘s middags niet naar het zwembad met haar zus en ook de zwemclub ‘s avonds bel ik af tot groot verdriet van haar. De volgende keer dat ze schoolziek is, denkt ze hopelijk nog een keertje na.
Liza kwam weer met een pareltje thuis woensdag
Op woensdagavond moeten we met spoed naar de dierenarts met Jones. Daar moest zijn nagel er onder narcose weggehaald worden. NU zit hij twee weken ingepakt, moeten we het verband iedere 2 dagen verschonen bij de dierenarts en zijn we met dit wel een paar maanden zoet.
Donderdag regent het de hele dag. Liza is zonder regenjas en regenbroek naar school. Die leert zo vanzelf dat ze niet mag buitenspelen zonder de goede regenkleren.
Van de juf kreeg ze een mooie vuilniszak om terug te lopen 🙂
Donderdagavond ik ga met vriendinnen naar een shisha lounge.
Bijzonder wel, maar ik heb toch liever een gewone sigaret! hahaha
En deze vent mocht vrijdagochtend zijn verband wisselen. De nagel zag er goed uit, er zat alleen veel zooi tussen zijn tenen…
En het regende alweer, maar Eva heeft genoeg aan een plu en laarzen. Op de kleuterschool mogen ze geen plu meenemen.
Mijn kleuter. Dit keer had ze wel regenkleren aan naar school.
Eindelijk was de fiets klaar en vrijdagmiddag fietst ze na een paar keer oefenen zo weg!
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Wat ben ik blij dat het eerste half jaar voorbij is
Next De 8 voordelen van een fietsverzekering

2 thoughts on “Ons Zwitserleven | Wat een lekker weekje

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: