Het zat er natuurlijk al een paar weken aan te komen, maar deze week had de griep Liza dan eindelijk te pakken. En hoe. Op zondag werd ze al niet zo fit wakker, maar omdat we zaterdag al zo’n gare dag hadden gehad, besloten we om toch nog even de berg op te gaan en te sleeën. Wat was het leuk! Na goed anderhalf uur was bij Liza toch wel een beetje de koek op en gingen we weer op huis aan. Zondagavond wilde ze niet eten en in een mum van tijd had ze enorm koorts. Ik zag al snel dat dit niet zomaar overging en belde al mijn afspraken voor maandag af. Ik had heel wat in de planning staan, maar wat niet gaat gaat niet. Gelukkig kon alles verschoven worden en heb ik de rest van de week ook redelijk vrij weten te plannen. Niet helemaal, want ook bij ons is het carnaval losgebarsten. Aangezien ik in de vereniging zit die het grote carnavalsfeest organiseert, was ik er woensdag en donderdag best druk mee. Gelukkig heb ik een lieve vent, die me goed uit de brand heeft geholpen deze week. En op het moment dat ik echt nodig had, vrijdagochtend, bleek Liza weer te zijn opgeknapt en Eva zich als een perfecte grote zus te gedragen – kon ik een beetje mijn roes op de bank uitslapen… Roes, juist, lees maar verder!

Zaterdag hadden we een rustige dag. ‘s Avonds spelen we Anne maria Koekoek. Want dat had Liza bij Peppa gezien.
Zondagochtend zat ik alleen aan de ontbijttafel. Floris werd maar niet wakker en de dames hadden blijkbaar al gegeten toen ze wakker waren.
We gingen de sneeuw in
En hadden het leuk
Daarna kreeg Liza een poetsmanie
En toen was de koek op
En maandagochtend was de koorts op zijn hoogtepunt.
Pas tegen de middag kon ze een beetje praten
Gelukkig kon ze wel een beetje stickers ‘s middags
Floris kwam ietsje vroeger thuis, zodat ik in het licht nog kon hardlopen. Fijn dat de dagen weer langer worden
Eva heeft op school een boek gehaald en vanaf deze week lezen we tien minuten per dag.
Dinsdag lijkt Liza zich weer iets beter te voelen
‘s Middags tekent ze zelfs een enorm gave tekening.
En zo houdt Eva de B en de D uit elkaar tijdens het lezen.
Woensdagochtend ging het Liza best goed. Ik ruimde het huis op en hoewel ze aan me vastgeplakt zat, kon ik wel weer wat doen
Liza viel alleen – terwijl ik mensen over de vloer had – aan de tafel in slaap. Eva zag haar kans schoon en genoot van de aandacht de hele middag
woensdagavond help ik mee de gymzaal klaar te maken voor het grote carnavalsfeest
Donderdagochtend begon helemaal niet zo positief als ik had gehoopt. De koorts was weer helemaal terug.
We moesten alleen wel nog een cake bakken voor het kindercarnaval
En voor de smarties moesten we even naar buiten boodschappen doen. Daar knapte ze wat van op
Eva vroeg of ik haar exact hetzelfde kon schminken als dat ze getekend had
Ook Liza kreeg wat schmink en hoewel ze niet mee ging met de optocht, zou Floris haar wel snel naar de gymzaal brengen voor het feest. Helaas viel ze vlak na deze foto in slaap en was ze daarna op het feest een klein hoopje ellende
‘s avonds vroeg ze zelfs na het eten van twee frietjes om een bordje yoghurt. Het arme schaap.
Ik ging donderdagavond als boef aan het werk op het feest.
Eerst fotografeerde ik de bezoekers en daarna stond ik gezellig aan de bar
En het werd later en later
En dit was om zes uur ‘s ochtends. In de kroeg op het dorp. Toen ik thuiskwam was Eva zelfs al wakker…
Toen ik naast Liza ging liggen, vermoedde ik al dat ze opgeknapt was. Met een gerust hart ging ik slapen om vervolgens vier uur later wakker te worden. Floris had de meiden verzorgd achtergelaten en ze zaten lekker te gamen. Moet kunnen!
Eindelijk weer leven in mijn kleine meisje!
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Last-minute Valentijnskaart gratis versturen!

12 februari 2016
Close
%d bloggers liken dit: