Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vandaag ben ik jarig! Hoera! In Zwitserland vragen ze niet hoe oud je bent, maar van welk jaargang je bent. Dat is toch even leuker. Ik ben van 1980. Het mooiste jaartal dat ik me kon wensen. Lekker een rond getal. Maar het leukste is dat ik een 30 jaar leeftijdsverschil met mijn moeder heb en zelfs exact 60 jaar met oma. Het allerleukste kwam echter 7 jaar geleden, in de vorm van Eva. Ik vind het maar wat bijzonder dat er 4 generaties allemaal 30 jaar van elkaar verschillen. Vandaag mijn verjaardag dus, niet dat we het vieren. Gisteren zijn we al uiteten geweest, omdat Floris gisteren jarig was. Vandaag hebben we een andere verjaardag en vanavond moet ik werken voor een vereniging. Vieren doen we wel een andere keer.

Ons Zwitserleven? Die zat weer bomvol leuke dingen eigenlijk. Kijk maar mee!

Zaterdag was een gekke dag. We hadden allemaal turnunterhaltung en moesten daardoor ‘s middags en ‘s avonds optreden. Tussendoor keken we toch nog naar de intocht van Sinterklaas.
‘s Avonds moesten we weer aan de bak. Dit was onze outfit, inclusief werkbroek. Het optreden ging s avonds echt geweldig. Het publiek riep zelfs om een toegift! Wat een lol.
Om half 5 kwam ik ‘s nachts thuis en toen moest ik nog snel cadeautjes inpakken en schoenen legen.
De kinderen kregen een dinosaurus-ei. Wat vonden ze het leuk om zo’n dino uit het ei te graven!
De dag was verder uiteraard vrij gaar te noemen. Toch gingen we nog even de berg op en de sneeuw in. Dat deed ons allemaal goed.

Omdat Liza in de auto in slaap was gevallen. Sliep ze natuurlijk ‘s avonds niet meer. Ze heeft zelfs op me gewacht totdat ik naar bed ging!
Op maandag waren de meiden boos en chagrijnig. Gelukkig was Floris op zakenreis en kon ik ze gelukkig maken met een nachtje in mijn bed
Op dinsdagochtend lopen we altijd naar de Spielgruppe
Daarna ging ik naar de bezoekochtend bij Eva op school

Dinsdgamiddag tekende Liza een hele mooie piet met vlaggetjes, ballonnen en gras
Dinsdagmiddag wilde Liza zonder zijwieltjes leren fietsen. Nog even oefenen, maar dat heeft ze wel door binnenkort!
Ook zochten we de mutsen uit!

Donderdagochtend liepen we naar de Krabbelgroep en liepen we ook weer terug!
Ik vond trouwens eindelijk lekker brood!
Donderdagavond wilde liza graag opa en oma bellen. Ze mist ze zo enorm. Het schatje
Vrijdag gingen we naar het Wok restaurant. Eva deed haar best om sushi te eten, maar at uiteindelijk vis in alle soorten en maten! Liza maakten we alleen maar blij met frietjes, ze vond het doodeng in het restaurant.

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

2 thoughts on “Ons Zwitserleven | Hiep hiep Hoera!

  1. Wat is het toch altijd leuk om te lezen over de avonturen in Zwitserland. Heb je het aardappel/walnoot brood van de Migros al eens geprobeerd? Zo ontzettend lekker… Enne nog gefeliciteerd met al die verjaardagen 😉 Lg Meinke

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ons Zwitserleven | VAKAAAAANTIE

7 juli 2018
Close
%d bloggers liken dit: