Je leest het al in de titel, deze week heb ik ineens weer ouderwets heel veel foto’s voor jullie. We hebben dan ook een leuke drukke week achter de rug. Een volle week, want dit weekend hebben we – eindelijk – het optreden van Liza, Eva en van mezelf tijdens de Eichberger Turnunterhaltung. Jup, gym/turnverenigingen organiseren hier in Zwitserland regelmatig (1x in de twee jaar) een podiumavond. Hiermee verdienen ze geld, want deze avonden worden enorm goed bezocht!

Verder ging ik nog op stap, had ik een bezoekje aan de ikea, waren we lekker creatief bezig en liet Liza weer wat nieuwe kunstjes zien. Kortom, een week waarin ik veel foto’s maakte en dus heb ik jullie veel te laten zien.

Het wordt kouder en ik kocht vrijdag een nieuwe jas. Lekker!
‘s Middags haal ik Eva en haar vriendjes op bij de pfadi/scouting en natuurlijk eindigde dat met de ‘scouting groet’ of hoe dat dan ook heet.
Op zaterdagavond is het de 11de van de 11de. Begin van de Carnavalstijd, ook hier. Dit wordt ingeluid met een guggenparty bij ons op dorp.
Veel drank, veel gezelligheid en zo af en toe een Guggenband op het podium
Om 4 uur taaien we af en lopen we rustig naar huis… Hahaha
De ochtend erna was.. uhm pittig te noemen. Toen de meiden mij uitnodigden in hun gloednieuwe tent onder het bed van Eva, sliep ik dan ook zo! hahaha
Om twee uur was ik er weer en kon ik ook weer normaal wat eten!
We beginnen met Sinterklaas!
‘s Avonds maak ik mijn planning voor de hele week en besluit maar gelijk te gaan werken, want er staan genoeg opdrachten te wachten.
Daarna kreeg ik last van een ander soort kater!
Maandagavond kijken ook de meiden hier het Sinterklaasjournaal!
Omdat Eva ‘s middags niet thuis was en ze haar huiswerk bij een vriendinnetje deed, checkte ik het nog even. Wat een werk!
De meiden slapen de hele week in hun tent. Maandagavond hadden ze een lampje opgehangen.
Er ligt sneeuw op de bergen en het is glad en koud! De winter komt eraan!
Maar zo mooi met die zon!
Ik doe een poging om hard te lopen. Na twintig minuten oppassen of ik niet val met pijn in mijn knie tot gevolg, besluit ik de rest naar huis te lopen.
Liza speelt net als maandag bij een vriendje en Eva ik halen haar weer op.
Terwijl ik kook, tekent Liza een vogel met zaklamp voor onze buurvrouw
Om zes uur lopen we de lantaarnoptocht. Wederom koud en Liza gaat dan ook snel naar huis. Die is niet voor de kou gemaakt.
Woensdag verplaatsen we de Duitse les naar de Ikea. Liza speelt in Smaland en Ellen en ik doen inkopen. Er kwam natuurlijk niks van Duits leren!
Zij genoot tijdens de koffie van pannenkoeken
Eva kwam thuis met zelfgemaakte gedroogde appel. Dat doen ze nog veel hier in Zwitserland.
Ik kocht een kleed bij de ikea en die kussen die op de bank liggen.
Een artikel in de krant over de tunrunterhaltung met foto’s van twee jaar geleden. Floris spotte Eva! Ik oefen woensdagavond weer 2,5 uur op ons stuk… Inmiddels ben ik er wel klaar mee
Donderdagochtend om half 8 stond de oliewagen voor de deur. Er werd 1500 liter geleverd. Kunnen we weer stoken!
Donderdagochtend zijn we bij een vriendin en middags krijgen we een vriendinnetje van Eva te spelen. Liza tekende deze vogelverschrikker. En schreef een hele brief aan mij! Zo leuk!
De meiden beschilderen hun nagels en vingers 🙂
En ik teken gezellig met de meiden mee, een kaartje voor de zieke buurvrouw
Donderdagavond hebben we generale repetitie en op vrijdagochtend gymmen Liza en ik ook nog even. De rest van de dag doen we niks meer. We kleuren, tekenen en rommelen lekker wat aan. Liza krijgt stiften van me en gaat los, ze kleurt zoals ze nog nooit heeft ingekleurd. Wat een meid toch!
Eva besluit vrijdagmiddag om een recept te maken en zelf wat te bakken. Dat gaat natuurlijk niet. Ik besluit met de ingrediënten die ze al in de schaal heeft gedaan, een brownie te bakken. Hij was echt heerlijk!
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ons Zwitserleven | Een enorm weekoverzicht

1 juni 2020
Close
%d bloggers liken dit: