Een terugblik

Jeetje 2015 is nu echt afgelopen. Wat een jaar was dat. We settelden goed in het Zwitserse. Ik maakte vriendinnen en voel me inmiddels best al wel thuis in de taal. Ik overwon wat angsten, zoals autorijden in de bergen (nog niet helemaal) en telefoneren in het Zwitsers/Duits. Ik sprak af met andere Nederlandse mama’s in Zwitserland. Eva ging naar school. Liza werd groot, Eva werd wijs. Wij kregen onwijs veel bezoek, supertof dat men ons niet vergeten is en graag langskomt. Er werden baby’s geboren, er gingen mensen dood. Mijn vriendinnetje verhuisde even naar de andere kant van de wereld, een ander werd ten huwelijk gevraagd. Wij ontdekten Zwitserland. Zochten verder naar een fijne basis. Ik ontving lieve pakketjes, fantastische cadeautjes en kaarten van over de hele wereld. Ik ontdekte het koken en bakken en vind het zowaar leuk. Ons huis wordt steeds meer echt van ons en de troep die mee verhuisd is, is langzaamaan uit het huis aan het verdwijnen.

Lovethat.nl groeide dit jaar ook en hoe. Met een verdriedubbeling (!!) in het aantal unieke bezoekers mag ik echt niet klagen. Natuurlijk kost het een hoop tijd, maar Lovethat.nl is meer dan alleen een uitlaatklep voor me:

 • Met Lovethat.nl wil ik jullie kennis laten maken met de verschillen tussen Nederland en Zwitserland
 • Lovethat.nl zorgt ervoor dat ik me nog erg betrokken bij Nederland voel
 • En mijn feeling met de Nederlandse taal behoud
 • Maar Lovethat.nl is ook mijn leerschool
 • Zo leerde ik afgelopen jaar hoe ik goed zoekmachine gericht (SEO) kan schrijven, zonder dat het afbreuk doet aan de leesbaarheid
 • Ik werd wat commerciëler naar klanten toe, maar heb daar nog wel wat in te leren
 • Ik vond uiteindelijk een mooie balans tussen betaalde content (er moet wel geld verdiend worden) en onze eigen persoonlijke verhalen
 • Ik vond schrijvers die het leuk vinden om Lovethat.nl te versterken met hun eigen verhalen en graag naar leuke evenementen gaan
 • Sanne werd mijn steun en toeverlaat (net als mijn ouders die braaf alle pakjes openmaken om me te vertellen wat erin zit en ze zonder te mokken meenemen of aan anderen meegeven)
 • en last but not least: in december ging ik over de magische grens van 10.000 unieke bezoekers (per maand) heen!

Een vooruitblik

In 2016 wil ik jullie nog meer vertellen over welke verschillen er zijn tussen Nederland en Zwitserland. Wist je bijvoorbeeld dat wij voor 4 personen ruim 900 euro per maand (!!) aan zorgverzekering betalen. De weekoverzichten blijven. Dat is mijn moment om terug te kijken naar de leuke momenten van de week. Ik ben er namelijk nog steeds van overtuigd dat optimisme wint van pessimisme.

Ook lezen jullie komend jaar weer hoe mijn kinderen groeien en bloeien, en waar ik tegenaan loop in opvoeding. Wat ik moeilijk vind en hoe ik dat aanpak. Eigenlijk gaat er op Lovethat.nl in 2016 niet zoveel veranderen. Persoonlijke blogs afgewisseld met leuke informatieve blogs, reviews, vast nog een paar winacties, samenwerkingen, blogs van andere schrijvers etc etc.

Marlieke.com

Wat er volgend jaar hopelijk wel gaat veranderen is de inzet van Marlieke.com. Mijn nieuwe bedrijf (alles moet nog geregeld worden hoor) waarin ik ben in te huren als fotograaf in Zwitserland (wat nu al lekker loopt). Via deze weg ben ik echter ook gemakkelijker in te huren voor het ontwikkelen van bedrijfsnamen en logo’s, het (her)schrijven van webteksten of de inzet van social media en tevens ook voor het schrijven van blogs of persberichten. Dit is geen nieuwe tak van sport voor mij, maar sinds de emigratie heeft dit wel stilgestaan.

Zegt het voort!

Ook in 2016 wil ik met Lovethat.nl zoveel mogelijk mensen bereiken. Jij kunt daarbij helpen. Vind jij een blog leuk, klik op de Facebook Like button en zo bereiken we weer net eventjes wat meer mensen. Iedere Like zorgt ervoor dat we meer mensen bereiken. Mijn dank is dan ook bij iedere Like erg groot.

Ken jij mensen die ik via Marlieke.com kan helpen, dan ben ik je ook dankbaar als je mijn naam noemt.

Voor de toekomst, maar vooral voor het afgelopen jaar (of twee) zeg ik: Bedankt!

Show Full Content
Previous Gratis leuke downloads voor Oud en Nieuw
Next Swingend het jaar in met deze kinderliedjes op YouTube

1 thought on “1 januari, een terugblik en een vooruitblik

 1. Gelukkig nieuwjaar! Ik volg je nog niet zo lang, maar vind je blog helemaal leuk! Vooral ook omdat ik veel herken , terwijl het toch een heel ander land is. Van de zorgverzekering is erg interessant. Ik ga daar zelf waarschijnlijk ook wel iets over schrijven. In Colombia hangt de hoogte van die verzekering van het inkomen af en veelverdieners zoals artsen betalen dus met gemak 1000 euro pm voor de verzekering… echt te bizar voor woorden toch?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close