Zoals jullie weten wil ik graag wat fitter worden. Fit ja, want dat afvallen is niet aan mij besteed. Ik hou gewoon veel te veel van lekker eten. Fit(ter) worden is ook goed, want als je je fit voelt zit je beter in je vel en kan je de wereld (of die enorm slechte nachten) veel beter aan.

Bij een fittere levenstijl hoort natuurlijk voldoende groente en fruit eten, maar ook voldoende beweging. En dat laatste is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

10.000 stappen per dag

Iedereen weet dat wanneer je 10.000 stappen per dag zet, je bezig bent met een gezonde levenstijl. Een moeder (ik) zet gemiddeld zo’n 6000 stappen per dag. Een half uur bewegen extra per dag geeft je net die 4000 stappen. Dè stappen die nodig zijn om je steeds fitter te gaan voelen.

Die stappen kan je zetten door te gaan hardlopen, maar wandelen werkt ook prima. Ga de hond een extra lange ronde uitlaten, zet je kind in de buggy of draagzak en loop een rondje naar de kinderboerderij. Laat de auto staan en loop naar de supermarkt. Die 4000 extra stappen heb je in principe zo gezet en na verloop van tijd merk je echt dat het werkt en dat je je echt fitter voelt.

Laat de auto thuis en ga wandelen
Laat de auto thuis en ga wandelen

Tips van mij!

Zorg dat je net iets sneller loopt dan dat je gewend bent, dan moet je lichaam harder werken en verbrand je ook nog eens wat extra calorieën!

Alleen wandelen is soms heerlijk en soms supersaai. Loop daarom ook met anderen en afwisseling met wie je dan loopt is ook fijn, dan hoor je nog eens andere verhalen 🙂

Houd je stappen bij via je telefoon of via een stappenteller, dat geeft een stok achter de deur.

Afwisseling is belangrijk, dan blijft het leuk! In plaats van wandelen, kan je bijvoorbeeld ook een half uurtje gaan zwemmen.

Ach ja, een slanke den zal ik niet zo snel worden. Maar fit(ter) dat gaat me zeker wel lukken! 

Loop jij 10.000 stappen per dag?

Show Full Content
Previous Kookgedonder: wat is jouw lekkerste soepgerecht?
Next Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016

2 thoughts on “Loop jij 10.000 stappen per dag?

  1. 10000 stappen is best heel veel! Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel ik beweeg maar denk dat ik toch het rondje met het hondje wat langer moet maken haha

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close