Ergens te veel geld aan uitgeven, misschien wel ergernis nummer één voor veel Nederlanders. We staan immers niet echt te boek als het meest gulle land. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook super irritant om voor zaken te veel te betalen. Zeker in tijden waar we economisch gezien wel wat uitdagingen kennen is het niet een fijn idee dat je overbodig veel geld spendeert aan iets. Daarom hier drie dingen waarvan wij vinden dat het niet meer nodig is om vandaag de dag veel geld aan uit te geven. Hier komen ze!

1. Telefonie

Vroeger waren we in staat énorm veel geld voor de eerste echte smartphone te betalen. Vandaag de dag is dit wel anders, dit is gewoonweg niet meer nodig. Investeer in een telefoon die de dingen kan doen wat het moet doen en gebruik het zo lang mogelijk. Je kunt tegenwoordig prima refurbished opties vinden en dit combineren met een sim only abonnement. Een stuk voordeliger dan een gecombineerd abonnement met de nieuwste Apple uitvoering. Daarnaast zijn er naast de grote merken ook nog alternatieven zoals de xiaomi 11t. Telefoon van topkwaliteit, maar een stuk voordeliger!

2. Eten

Natuurlijk is het belangrijk om goed en gezond te eten, maar dit is tegenwoordig echt niet meer tegen iedere prijs. Het gaat er hier vooral om dat je op de slimme tijden boodschappen doet. Ga tegen het sluiten van de markt je inkopen doen en je kunt letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Loop ook niet klakkeloos langs de koopjeshoek in de supermarkt en hamster behoorlijk tijdens de (gezonde!) 1+1 actie. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jij goed en goedkoop eet.

3. Kleding

Natuurlijk kun je voor een garderobe naar één van de grote ketens gaan, lekker goedkoop zou je zeggen. Dit valt in de praktijk echter vaak behoorlijk tegen. De kwaliteit is namelijk niet zodanig dat je er tijden mee vooruit kunt. Het is dan ook aan te raden niet véél maar vooral goede kleding te kopen. Je kunt tegenwoordig beter tweedehands kleding kopen van goede kwaliteit, dan goedkope kleding die nieuw is. Dit laatste is snel stuk en voor je het weet leg je weer een stapel kleding op een toonbank. 

Kortom, veel geld uitgeven is niet erg mits dit voor zaken is wat het waard is. Voor een aantal zaken is dit vandaag de dag simpelweg niet meer nodig. Bij bovenstaande zaken is een klein stukje bewustwording alles wat je nodig hebt. Het scheelt zo honderden euro’s per jaar, euro’s die iedereen liever anders besteedt.

Show Full Content
Previous Welke parfum voor heren past het beste onder de kerstboom?
Next Drie tips voor minder geldzorgen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close