Gisteren ben ik met de meiden in Nederland aangekomen. Ik vond het natuurlijk doodeng om alleen naar Nederland te rijden, maar had er vertrouwen in dat met een goede voorbereiding het me zou lukken! En het lukte me. Ik ben enorm trots op mezelf en op de meiden. Want zij hebben zich ook voorbeeldig gedragen! Ga of moet jij binnenkort alleen een eind rijden omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat? Ik geef je mijn tips mee!

Mijn tips om een lange autorit met kinderen te overleven

  1. Zorg ervoor dat je bent uitgeslapen! Liza slaapt negen van de tien nachten nog steeds bij ons. Veel nachten zijn daarom gebroken en dat komt niet van pas als je minimaal 8 uur moet rijden. Ik besloot om in het logeerbed te slapen en begon uitgerust de dag
  2. De kinderen hadden een krat naast hun stoeltjes met speelgoed. Hierin zaten voor allebei een magisch tekenbord, oefenboekjes, poppetjes en een doos met Bunchems. De iPad had ik voor de zekerheid mee voor een filmpje.
  3. Naast mij stond een bak met suiker! Ik was zo bang om in slaap te vallen of om geen energie te hebben. Daarom had ik redbull ingeslagen, cola en een grootverpakking Twix. Daarbij voor de kleine trek onderweg (eten en drinken doen wij niet in de auto) had ik ontbijtkoek en voor de lunch wat broodjes. Ik heb een half flesje cola op en een fles water.  🙂
  4. Liza is zindelijk, maar ik had geen zin in plaspaniek onderweg en dus kreeg ze nog een luierbroekje aan. Het bleek niet nodig, ze kon het prima ophouden.
  5. Muziek! Geen gedoe met leuke radiozenders uitzoeken in Duitsland, we hadden gewoon een stapel cd’s me. Uitgezocht door Floris, speciaal voor mij. Dat is pas echte liefde! Ik ging dus los op muziek uit 1996 en de kinderen hadden ook geluk, want we hadden ook kindermuziek mee en dat kon ook ongegeneerd keihard aan!
  6. Eventueel kon ik onderweg nog bij iemand uitrusten als ik het niet zo trekken of enorm zou filerijden, Heel fijn om zo’n back-upplan te hebben.

 Natuurlijk heb ik de kinderen goed ingepeperd dat ík moest rijden en dat ik dus geen zin in gezeik had. Dat er niet gehuild mocht worden en dat ze gewoon moest praten als ze wat wilde. En als ze dat niet zouden doen? Dan zou ik ze de auto uitzetten en konden ze niet naar oma! Dat heeft indruk gemaakt, want ze waren wel echt heel lief! Wat een relaxed avontuur was dit. Op naar de rest van de vakantie 😉

Show Full Content
Previous Onze 6 favoriete uitstapjes in Vorarlberg Oostenrijk
Next Veilig in Nederland aangekomen

3 thoughts on “Zes tips voor moeders die alleen met kinderen rijdend op vakantie gaan!

  1. Ik ga morgen alleen met de meiden naar Frankrijk… zie er aan de ene kant best tegen op! Maar ik heb mijn reis maar opgedeeld in 2 etappes. Hoe lang heb je aan één stuk gereden?

    1. Het eerste blok was 2 uur, tweede blok ruim 3,5 en laatste blok bijna 3 uur. Het viel me echt alles mee – en ik zag er ook echt wel tegenop, komt bij jou ook vast goed. Fijne vakantie Nienke!!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: