Het vinden van werk is niet altijd even makkelijk als het lijkt. De arbeidsmarkt lijkt weliswaar nogal krap op het moment, maar toch lukt het jou niet om de juiste baan te vinden. Deze tips kunnen jou hierbij helpen!

1 Ga netwerken op lokale evenementen

Bezoek Beurzen, bijeenkomsten en lokale netwerkevenementen om in contact te komen met professionals uit jouw omgeving en vakgebied. Dit maakt het makkelijk om informeel in gesprek te gaan met mensen en mogelijk kunnen zij jou verder helpen of hebben zij een interessante vacature voor jou.

2 Maak gebruik van online vacaturebanken

Via een online vacatureplatform zoals Banenrijklimburg, krijg je een goed beeld van de huidige vacatures in Limburg. Op deze platformen vind je vacatures in heel Limburg. Maak ook gebruik van hun jobalerts, zodat je een mail ontvangt wanneer er vacatures beschikbaar zijn die bij je passen.

3 Optimaliseer jouw LinkedIn-profiel

Zorg ervoor dat jouw LinkedIn-profiel professioneel en volledig is ingevuld. Volg hierop ook bedrijven die binnen jouw interessegebied liggen en wees niet bang om met iemand een connectie aan te gaan. Soms kan deze connectie net de toegang zijn tot de baan die je zoekt of je in contact brengen met de juiste persoon. Daarnaast breid je jouw netwerk steeds verder uit en zijn er steeds meer mensen op de hoogte van jouw interesse in een nieuwe baan.

4 Ga op onderzoek uit

Ga ook zeker zelf op onderzoek uit naar de bedrijven die in Limburg binnen jouw interessegebied liggen. Bezoek hun websites en check deze regelmatig op nieuwe vacatures. Zo zorg jij ervoor dat je niet net die ene vacature in Maastricht misloopt. 

5 Wees proactief

Stuur proactief zelf een open sollicitatie naar de bedrijven waar jij graag zou willen werken. Ze hebben misschien momenteel geen vacature openstaan, maar mogelijk staan ze toch open voor een kennismakingsgesprek om te zien wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Daarnaast kun je ook persoonlijk bij de bedrijven langsgaan om jouw interesse kenbaar te maken.

6 Breid je kennis en ervaring nog verder uit

Overweeg om een cursus of workshop te volgen om jouw kennis en ervaring nog verder uit te breiden. Cursussen en workshops kunnen een goede manier zijn om net die extra kennis te hebben die jouw cv onderscheidend maakt. Zo laat je ook zien dat jij graag bij wil leren en je nog verder wil verdiepen. Daarnaast kan het ook goed zijn om stages of vrijwilligerswerk te overwegen. Op die manier doe je extra ervaring op en kom je in contact met mensen binnen jouw vakgebied. 

7 Maak gebruik van social media

Dat LinkedIn een goede manier is voor het vinden van een baan is reeds bekend. Echter zijn er nog meer social media kanalen die jou hierbij kunnen helpen. Zo maken steeds meer bedrijven gebruik van hun eigen social media om vacatures te publiceren of campagnes in te zetten. Denk hierbij aan Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast zijn er ook veel vacatureplatformen die gebruik maken van social media om bedrijven in de spotlight te zetten. Zorg ervoor dat jij de bedrijven volgt die jou interesseren.

8 Heb een goed CV

Zorg ervoor dat jouw CV up to date is en pas deze aan op de functie waarop je wil solliciteren. Een goed CV bevat jouw persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding, vaardigheden en een korte, krachtige verklaring die je doelen, expertise en wat je de werkgever te bieden hebt samenvat.

Met deze tips gaat het jou zeker lukken om die perfecte baan te vinden in Limburg! Of je nu een doorgewinterde professional bent die op zoek is naar een nieuwe uitdaging of een nieuwkomer die zijn eerste stappen zet in de wereld van solliciteren, deze tips zijn jouw kompas in de Limburgse arbeidsmarkt.

 

Show Full Content
Previous Tips voor het laten maken van een WordPress website en handige inzichten
Next Waar moet je allemaal aan denken voor jouw bruiloft?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close