Na de goed gelezen blogs over verrassend lekkere ontbijtjes en lunches zonder brood, deze keer mijn 8 favoriete snacks op een rijtje.
Appel!
Als ik de fruittrommels vul voor de kinderen schil ik direct ook een appeltje voor mezelf. Met een paar amandelen en bestrooid met kaneel een prima tussendoortje, waar je bloedsuikerspiegel niet van op hol slaat. Als ik fruit en groente hapklaar meeneem eet ik het wél op en snaai ik minder.
Chocoballen
De snacks van Rens Kroes maak ik regelmatig. Elke maand maak ik een nieuwe voorraad chocoballen. Ik vries ze in, haal er ‘s ochtends 2 uit en wanneer ik trek krijg, zijn ze ontdooid. Wat je nodig hebt zijn dadels, noten, kokos en cacao.
Mueslirepen
Met dadels kun je ook mueslirepen maken. Er zijn echt oneindig veel variaties mogelijk en maak ze in elke vorm die je wilt. Met valentijn maakte ik een muesli-hartje voor mezelf.
Bananenbrood
Heb je nog een paar rijpe bananen liggen? Verwerk ze in een bananenbrood. Binnen een kwartier in de oven en echt lekker! Ik heb meerdere varianten geprobeerd, maar deze van Rens Kroes mislukt nooit! Zo lekker met echte (gras)boter!
Kokosmakronen
Ben jij ook zo dol op kokosmakronen? Je kunt ze ook zelf maken met maar 3 ingrediënten!
Wafels
Wat dacht je van een wafel als tussendoortje? Met een schep yoghurt en wat fruit? Klinkt goed toch? En dit recept is zónder banaan! Maar daar kun je natuurlijk wel de wafel mee beleggen.
IJs
IJS als snack? Of als toetje? Vries bananen in plakjes in, bijvoorbeeld in een druk-en-sluit-zakje. Haal de bevroren plakjes uit de vriezer en doe ze in de blender met een klein beetje (amandel)melk. Zet de blender aan en geniet binnen een paar seconden! Natuurlijk ook lekker met bevroren aardbei, blauwe bessen. Pauline’s Keuken heeft ook een lekkere variant! Mijn kinderen vinden bevroren druiven trouwens ook heerlijk als snack. Net mini-ijsjes.
Yoghurt-fruit taartje
Mijn eigen yoghurt-fruit taartje kan als snack, maar eigenlijk op elk moment wel. Ik wilde gewoon eens iets anders meenemen naar de BBQ van mijn ouders. Daarom probeerde ik iets uit. Met succes.
Wat je nodig hebt is een liter volle yoghurt. Deze laat je 2 uur (of langer) uitlekken in een schone theedoek boven een kom. Meng er daarna vanille doorheen, of citroensap. Voor de bodem maalde ik amandelen met dadels fijn. Deze gaan onderin de springvorm. Daar bovenop schep je het yoghurtmengsel. Voor de toppping kookte ik een bakje diepvriesfruit in met honing. De afgekoelde jam is de laatste laag. Laat opstijven in de koelkast en geniet!
Let op!
In bovenstaande recepten voor snacks worden dadels, kokosbloesemsuiker, honing of agavesiroop gebruikt als zoetmakers. Ook van deze ‘gezondere’ suikers kun je maar met mate eten!
Ken jij nog lekkere en gezonde snacks? Ik probeer graag nieuwe recepten uit!
Comments