Afgelopen zondag was het weer tijd om de benen goed te strekken en dit land ons verder eigen te maken. Floris en ik zijn allebei gek op de dierentuin en we hopen dit de kinderen dan ook mee te geven. Er is natuurlijk niks leukers dan lekker een dag met elkaar buiten zijn en de naar dieren te kijken. We besloten om naar Abenteuerland Walter ZOO (avonturenland Walter Zoo) te gaan. Dit ligt iets van 40 minuten rijden van ons huis, net voorbij de Ikea in St Gallen. Vandaag vertel ik jullie (met veel foto’s) hoe onze dag is geweest en wat we van deze dierentuin eigenlijk vonden.

De kinderen vielen zoals altijd in slaap in de auto en daar waren we blij mee, zo hadden we in ieder geval gezellige kids! We betaalden 18 CHF per persoon en voor Eva 9 CHF entree. Bij de kassa kochten we voor 2 CHF ook nog een zakje dierenvoer, waar we dus enkele dieren mee konden voeren. Onze interesse was gewekt. Dieren voeren? Als eerste werden we begroet door twee mooie papegaaien die ook nog eens ‘Hallo’ en ‘haaaai’ krijsten. Eva vond dat natuurlijk fantastisch!
Eva met het zakje dierenvoer

Een warm welkom
Een warm welkom

We liepen verder en kwamen langs een roofdierenverblijf. In een hok met vooral hekwerk in een betonnen omgeving zaten een zwarte panter en een luipaard. Geen mooi fotomateriaal, hoewel zo’n zwarte panter wel keimooi en bijzonder is om te zien. Aan de overkant zagen we een arena, nu baal ik dat ik daar geen foto van heb gemaakt. Ik heb nou eenmaal niet zoveel met hekwerk en gaas en kooien. Het leek een beetje op een circustent met in het midden wat planken waar een tijger zijn kunstjes op kon maken. Klik hier voor een indruk. We waren te laat voor de ‘show’ die. Het is geen show natuurlijk, maar zo in zo’n arena lijkt het er bijna wel op. De oppasser laat gewoon zien wat het werken met tijgers inhoudt. Anyway, compleet anders dan in onze dierentuinen. Dat het compleet anders is dan in Nederland bleek wel uit het feit dat de tijgers, hele grote tijgers, gewoon een meter van je af lopen. We kwamen oog in oog te staan met een tijger en ik kan je zeggen: ze zijn groot! Echt gek om die dieren van zo dichtbij te kunnen zien, bijna zelfs aanraken!

Natuurlijk had ik mijn zoomlens meegenomen, maar ik hoefde hem hier amper te gebruiken!
Natuurlijk had ik mijn zoomlens meegenomen, maar ik hoefde hem hier amper te gebruiken!

We liepen verder, eigenlijk liepen we de andere kant op. Iets verder bij de tijgers is het speelgedeelte en daar wilden we niet gelijk naar toe natuurlijk. We liepen naar de chimpansees en werden getrakteerd op een live porno-show. Ik kan het niet anders uitleggen. Het was gewoon zo, de apen zaten allemaal aan en in elkaar. En daarna sjouwde ze hun kind weer op de rug en liepen ze de andere kant op. Zo is de natuur! Wat hier wel tof was, is dat je hier de apen eens goed kan bekijken. Heel anders dan in Blijdorp waar het verblijf wel 5 keer zo groot is en je altijd moet zoeken naar de apen.

En weer door!
En weer door!

Na de apen kwamen we langs een circustent. Hierin stonden twee pony’s en mocht je voor 2 CHF ponyrijden. Eva was zo enthousiast, natuurlijk mocht dat. Het meisje straalde 3 rondjes lang van oor tot oor. Daar doe je het voor.
IMG_9158

IMG_9160

Al die tijd liep Eva met dat zakje voer te sjouwen. De tijgers voeren is geen plan, de apen lusten alleen maar bananen en de pony’s moesten ‘nog arbeiten voordat ze mochten essen’. Tijd om naar de geitjes te gaan. Eén geit was wat brutaal en toen het zakje, gelukkig aan de bovenkant, scheurde, was Eva er weer klaar mee.

Liza was er ook bij hoor!
Liza was er ook bij hoor!

IMG_9174

IMG_9185

IMG_9187
Daarna was het tijd om even wat te eten. We hadden boterhammen meegenomen, maar je hebt, net als in de rest van Zwitserland, grote picknickplaatsen waar je je eten op een vuurtje kan braden. Ook kan je overal in de dierentuin eten halen en snoepjes kopen. IMG_9202

Daarna liepen we langs de emoes naar de lama’s die natuurlijk ook wat voer kregen. De emoes maakten een geluid alsof ze aan het trommelen waren. Heel bizar. Wikipedia leerde mij dat dit dan vrouwtjes zijn. De mannetjes grommen meer.
IMG_9207
Als volgende waren de zebra’s aan de beurt. Zebra’s vind je bij ons in Nederland volgens mij echt niet op aai-afstand, laat staan dat je ze kunt voeren. Ik kan je zeggen, dat is maar goed ook. Wat zijn dat agressieve beesten! Eva moest er van ons ver vandaan blijven. Ze waren zo opgefokt en hadden net daarvoor al een jongen gebeten. Nee, zebra’s zijn geen paarden. Bij lange na niet. Maar ze zijn wel keimooi!
IMG_9223

IMG_9226

IMG_9234

Eva gaf de pony’s die niet hoefden te werken nog wat te eten en toen liepen we door naar het speelgedeelte. We kwamen langs een egelhuis, waar wel een pauw mooi zat te wezen, maar waar we geen egel zagen.
IMG_9295
En toen kwamen we weer bij de tijgers. Dit keer vond de tijger dat hij wel een duik in het water kon gebruiken. Wat was dat gaaf om van zo dichtbij te kunnen zien. IMG_9305-1
Na dit waterspektakel was het tijd om even te spelen. Eva ging even autorijden, van de glijbaan, op de schommelwip, was eventjes een aap en maakte natuurlijk een drama omdat ze op een kameel wilde rijden en wij dat niet wilden. Overigens kost kameelrijden slechts 3 CHF. Valt best mee. Maar je kunt nou eenmaal niet altijd alles doen. Volgende keer moet ze zich toch ook nog ergens op kunnen verheugen? Volgende keer? Ja. Ik denk zelfs dat we een abonnement gaan halen. Een familie-abonnement is 160 CHF, nou daar kan je wel eens een middagje voor naar de dierentuin gaan.
IMG_9313

IMG_9330

IMG_9337

IMG_9345

IMG_9356

Abenteuerland WALTER ZOO ligt in Gossau en dat ligt weer vlak naast St. Gallen. Je hebt het idee dat je 30 jaar terug in de tijd wordt geworpen, door de hokken en het hekwerk. Maar verder is het wel een leuke plek om gezellig rond te wandelen.

IMG_9370

Show Full Content
Previous Hiep hiep hoera! It’s my birthday!
Next Onze Sinterklaas en de Zwitserse Samichlaus

3 thoughts on “Abenteuerland WALTER ZOO. Een bezoekje aan de dierentuin

  1. Wauw wat een mooie foto’s en zo dichtbij. Die laatste van de papegaai is wel erg mooi. Leuk voor grote poster aan de muur

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close