Het stond al een tijdje op ons lijstje: een bezoekje aan de Äscher / Aescher. Het beroemde berggasthuis dat aan de rots lijkt te hangen. Het is een plaatje dat we allemaal herkennen en blijkbaar voor ons helemaal niet zo ver weg. Daar kwam ik afgelopen maandag achter, toen ik samen met mijn loopgroep een wandeling maakte rond Wasserauen en met de Ebenalp gondel omhoog ging. Foto’s zijn gemaakt met mijn iPhone, een extra reden om nog eens terug te gaan!

Wasserauen – Appenzellerland

We reden in nog geen half uurtje richting het Appenzellerland. We stopten bij Wasserauen, het startpunt voor vele mooie wandeltochten, de plek waar je met de kabelbaan de Ebenalp op kan en de laatste halte van de Appenzellerbahn. In dit gebied zijn veel pensions en gasthuizen te vinden, want buiten deze berg zijn er nog heel veel andere bergen te bedwingen.

Ebenalp

Over mijn eigen wandeling wil ik het niet hebben. Al kan ik je vertellen dat ik na een kwartier wandelen moest opgeven omdat ik geen lucht meer kreeg. Yeah… Tot zover jullie beeld van een fitte Marlieke. Een van mijn loopvriendinnen stelde toen voor om met mij in de gondel naar de Ebenalp te gaan.

[box type=”shadow”] Prijs voor alleen omhoog was CHF 20 Frank. Berg en dalrit kost 31 Frank.[/box]

Aescher, Ebenalp, wasserauenTerwijl wij in de kabelbaan de Ebenalp op gingen, liepen de andere vriendinnen via de Seealpsee richting het gasthuis. Jammer dat ik dat niet trok, al was ons uitzicht echt fantastisch. Wat houd ik toch van Zwitserland, wat geniet ik toch van het heuvelachtige dat Appenzellerland heeft. Wat zijn onze uitstapjes toch ware belevenissen.
Aescher, Ebenalp, wasserauen

 

Bovenop de berg waren er nog een aantal dingen te zien. Wanneer je iets omhoog loopt kom je bij Berggasthuis Ebenalp aan. Hier kan je heerlijk zitten op een enorm terras en natuurlijk met een fantastisch uitzicht. Ook kan je hier rondlopen in een aangelegde alpentuin.
Aescher, Ebenalp, wasserauen

Aescher, Ebenalp, wasserauen

Wildkirchli en de Wildkirchlihöhlen

Je hebt twee manieren om naar het berggasthuis Aescher te lopen. De leukste manier is echt door de berg heen. Daar vind je schuilplekken van Neanderthalers en BEREN! Hier zijn resten van wel 600 beren gevonden. Zo bijzonder. Ik wist helemaal dat niet beren hier geleefd hebben. De grot is netjes ingericht voor toeristen. Er staan veel mooie informatiezuilen waarin je alles leest wat er hier gaande is geweest.

Als je uit de grot komt, kom je bij een gasthuis uit. Deze is nieuw opgebouwd, maar indrukwekkend genoeg. In het gasthuis kun je goed zien hoe het vroeger was.

Aescher, Ebenalp, wasserauen

Loop je een stukje verder, dan kom je bij Wildkirchli. Een kerkje in de berg en weet je wat leuk is? Er worden hier nog echt kerkdiensten gehouden. Niet iedere zondag, maar toch regelmatig.

Aescher, Ebenalp, wasserauen

 

Aescher, Ebenalp, wasserauen

Berggasthuis Aescher

En dan zijn we toe aan de Aescher. Het bergpension dat op een fantastische plek staat. Je kunt er vanaf verschillende kanten komen. Maar hoe je er ook komt, je ziet fantastische panorama views. Ik vond het echt een hele bijzondere plek. Rustig, al zat het terras vol. Zwitsers, al waren er heel veel toeristen. En eigen, want waar vind je rotsblokken in de wc? Op de foto zie je de grote rotswand waar het restaurant zich in/onder bevind. Het is zo indrukwekkend als je naar boven kijkt.

Aescher, Ebenalp, wasserauen

 

Aescher, Ebenalp, wasserauen

Wandel naar beneden

Vanuit bergpension Aescher liepen we naar onze auto in het dal. Een route over grote en kleine alpstenen en tussen de koeien door. Wij liepen deze route in een uur. Tip voor lopers: zorg voor de juiste schoenen. Mijn sportschoenen kon ik na deze tocht weggooien. Uiteraard is het ook mogelijk om weer met de gondel naar beneden te gaan.

Aescher, Ebenalp, wasserauen

 

 

 

 

[box type=”shadow”]

Meer informatie:

Ebenalp
Aescher[/box]

Show Full Content
Previous Nieuwe sneakers via Sneaker Outlet
Next De libelle

1 thought on “Aescher – het beroemde bergpension in Appenzellerland

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: