Overweegt u een bovenooglidcorrectie? U bent niet de enige. Dit type cosmetische ingreep wordt steeds populairder, vooral onder oudere vrouwen. Als u overweegt een bovenooglidcorrectie te ondergaan, moet u een aantal dingen weten. In deze blogpost geven wij u een overzicht van wat chirurgie van het bovenooglid is, hoe het wordt uitgevoerd en wat u in de dagen en weken na de ingreep kunt verwachten.

Wat is bovenooglidchirurgie?

Chirurgie aan de bovenoogleden, ook bekend als blepharoplastie, is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenoogleden worden verwijderd. Het doel van bovenooglidcorrectie is om het uiterlijk van de ogen te verbeteren en ze er jeugdiger en frisser uit te laten zien.

Hoe wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Een bovenooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, die het gebied rond de ogen verdooft. Tijdens de ingreep maakt uw chirurg kleine incisies in de natuurlijke plooien van uw bovenoogleden en verwijdert overtollige huid en vet. In sommige gevallen spant uw chirurg ook de spieren in uw bovenoogleden aan. Nadat de overtollige huid en het overtollige vet zijn verwijderd, sluit uw chirurg de incisies met hechtingen. De hele procedure duurt meestal ongeveer 1 tot 2 uur 

Wat kan ik verwachten na een bovenooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie kunt u enige zwelling en blauwe plekken rond uw ogen verwachten. Dit is volkomen normaal en moet binnen een week of twee verdwijnen. In de dagen na de ingreep kunt u ook last hebben van droogheid, jeuk en lichtgevoeligheid. Deze bijwerkingen zijn ook normaal en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Het is belangrijk dat u minstens een week na de ingreep met uw hoofd omhoog slaapt om de zwelling te verminderen. U moet ook vermijden make-up of een bril te dragen gedurende minstens 7-10 dagen na de ingreep. De meeste mensen nemen 1-2 weken vrij van werk of andere activiteiten om te herstellen van hun bovenooglidcorrectie 

Tijd voor mooiere oogleden

Chirurgie van het bovenooglid is een populaire cosmetische procedure waarmee u het uiterlijk van uw ogen kunt verbeteren door overtollige huid en vet van uw bovenoogleden te verwijderen. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 1-2 uur. Het herstel van een bovenooglidcorrectie duurt gewoonlijk 1-2 weken; in die periode kunt u een zwelling, blauwe plekken, droogheid, jeuk en lichtgevoeligheid rond uw ogen verwachten – allemaal normale bijwerkingen die binnen enkele dagen of weken vanzelf verdwijnen. Als u overweegt een bovenooglidcorrectie uit te voeren, raadpleeg dan een erkende plastisch chirurg die ervaring heeft met dit soort ingrepen. Het beste doet u dit bij Ooglid, hier zijn zeer ervaren specialisten die garant staan voor het beste resultaat.

Show Full Content
Previous De relaxfauteuil; waar comfort en uitstraling samenkomen
Next Wat kost een zorgverzekering?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close