Ineens kwam het bij me binnen. Ik heb met niemand vandaag over corona gepraat en ik heb er in mijn gesprekken niet aan gedacht. Wat een verademing! 

Waar het dan wel over ging? Over de sneeuw. Hadden we vorig jaar geen sneeuw, dit jaar wordt het dubbel en dwars goed gemaakt. Goed 59 centimeter viel er de afgelopen twee dagen in ons gebied. 

Ook bijzonder voor ons dorp!

Veel mensen denken; jij woont in Zwitserland, zo bijzonder is dat toch niet. Nee, in principe is sneeuw niet bijzonder. We hebben bijna ieder jaar wel sneeuw, maar dan komt het niet verder dan 15 centimeter. Af en toe wat meer, maar meestal wat minder. Dit keer is het alleen anders. Dit keer hebben we zoveel sneeuw dat het ook de mensen die al heel lang hier op dorp wonen, het de eerste keer is. 

Voordeel van een thuiswerkende man!

De afgelopen twee dagen viel er continue sneeuw. Geen dikke vlokken, maar gestage sneeuw. Hoewel ik het helemaal niet erg vind om sneeuw te ruimen. Was ik maar wat blij dat Floris thuis aan het werk is, en af en toe naar buiten ging om onze enorme oprit sneeuwvrij te maken. En terwijl Floris zich druk maakte om de oprit, liep ik een rondje met Jones en Bram op de slee. Dat werd een kort rondje omdat Bram steeds zijn handjes eruit haalde en daarna ijskoud was. Toen hij in bed lag, liep ik maar een grote ronde met Jones. En ook na Bram zijn middagslaapje liepen we nog even 4 km. Lekker in de draagzak, kon hij ook geen koude handjes krijgen en kon ik enorm genieten van dit weer! 

Ik heb het de meiden ook gezegd: zoveel sneeuw is echt bijzonder. We gaan er dan ook een bijzondere tijd van maken. Grote sneeuwpoppen bouwen, een slee piste… 

Hoe is Zwitserland op dit weer voorbereid?

Als het nooit voorkomt is 60 centimeter sneeuw veel om weg te werken. Waar normaal de sneeuwschuiver al vroeg of zelfs ’s nachts door de straat rijdt. kwam hij de afgelopen dagen heel laat in de ochtend. Dat zorgde voor weinig verkeer op de weg. Ook is de stoep nog niet overal schoon, maar dan lopen we op de weg. Wat ik wel bijzonder vond, was dat de post aangaf dat ze niet konden bezorgen. En dus werd er in ons gebied geen post bezorgd. Niemand, maar dan ook niemand heb ik daar over gehoord. De mentaliteit hier is zo relaxed. In het geval van zoveel sneeuw moeten we het met zijn allen doen. 

Ik hoop dat jullie dit weekend ook sneeuw gaan krijgen en dat jullie er net zo keihard van genieten als dat ik dat doe!

Show Full Content
Previous Wil jij ook zo graag weer gewoon koffietijd kijken?
Next Wat moet jouw droombadkamer in ieder geval hebben?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: