Ben je bang voor de tandarts? Veel mensen hebben angst voor deze professional. Soms vanwege een nare ervaring in het verleden, maar soms ook door het lezen van deze horrorverhalen of het horen ervan. Als dit bij jou ook het geval is, ben je vaak geneigd om niet meer naar de tandarts te gaan. Met alle gevolgen van dien. Maar niet getreurd! Je kan namelijk ook kijken naar een angsttandarts in Eindhoven en omgeving. Maar hoe kan deze professional jou dan helpen bij het onderhouden van het gebit?

Dit houdt een angsttandarts in

Laten we eerst eens die mysterieuze angsttandarts onder de loep nemen. Een angsttandarts, ook wel bekend als een sedatietandarts, is een tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van patiënten met tandartsangst of -fobieën. Deze tandartsen begrijpen dat het idee van een tandartsstoel al genoeg is om je rillingen over je rug te laten lopen, en ze hebben een scala aan technieken om je op je gemak te stellen. Dit zorgt ervoor dat je toch al het onderhoud aan jouw gebit kan laten uitvoeren en tegelijkertijd ook een veel betere ervaring krijgt. Wellicht kan het zelfs helpen om helemaal van jouw angst af te komen.

Communicatie met veel geduld

Een angsttandarts weet in de meeste gevallen hoe je je voelt. Ze hebben veel ervaring met patiënten die met dezelfde angsten worstelen. Ze nemen de tijd om naar je te luisteren, je zorgen te begrijpen en je vragen te beantwoorden. Geen vraag is te gek en geen zorg wordt gebagatelliseerd. Hiervoor is een goede communicatie voor nodig. Ze zullen duidelijk met je praten over elke stap van de behandeling. Dit betekent dat je altijd op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en dat er geen verrassingen op je afkomen.

Meerdere vormen van sedatie mogelijk

Bij een angsttandarts kan je kiezen voor verschillende vormen van sedatie. De manier waarop het gebeurd, wordt helemaal aangepast aan jouw behoeften en comfortniveau. Zo kan het zijn dat je een lichte sedatie hebt, zodat je wel ontspannen bent, maar ook een volledige sedatie met een roes. Niet voor niets heet het daarom ook wel eens een narcose tandarts. Dit betekent dat je je tandheelkundige ingrepen kunt laten uitvoeren zonder dat je de angst en spanning voelt die je eerder hebt ervaren. En je bent ook nog eens van de pijn af tijdens het laten uitvoeren van de behandelingen.

Een mooie glimlach dankzij de tandarts

En het allerbeste van deze tandartsen is dat je jouw glimlach weer terugkrijgt. Als je niet meer naar de tandarts durft, kan het al snel zijn dat jouw tanden problemen opleveren. Door je angsten te overwinnen en je tandheelkundige problemen aan te pakken, kun je je zelfvertrouwen terugkrijgen en weer volop glimlachen. Of het nu gaat om een simpele reiniging, een vulling of zelfs een wortelkanaalbehandeling – de angsttandarts staat voor je klaar om je te helpen. Vanaf nu houd je jouw hand niet meer voor je mond tijdens het lachen. 

Show Full Content
Previous Kun je sneakers dragen op kantoor?
Next Je huis upgraden met een kleine verbouwing

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close