Natuurlijk smeren we onszelf en de kinderen goed in. Factor 50 en dat misschien wel 3x per dag. Maar is dat genoeg? Ik denk dat het voor op sommige plekken en op sommige momenten en voor sommige types huid niet genoeg is. Het laatste dat we willen is dat jij of je kinderen beschadigd raken door het teveel aan UV straling.

uv kleding

Mijn kinderen hebben allebei een andere huid. Eva heeft een bruinere huid, waardoor ze niet snel verbrand en snel bruin is. Liza’s huid is wat bleker en gevoeliger. Zij wordt snel bruin, maar verbrand ook sneller. Je ziet aan alles gewoon dat haar huid extra bescherming nodig heeft. Daarom had ze de laatste twee jaar in de zomer ook een UV pakje aan. Gewoon voor net die extra bescherming.

UV kleding is meer dan alleen badkleding

Ik wist tot voor kort niet beter dan dat UV kleding gewoon alleen in de vorm van badkleding bestond. Tot voor kort, want ik werd gevraagd door UV-fashions.nl om eens op hun website te kijken en daar zag ik dat UV bescherming eigenlijk verder gaat dan zonnebrand en badkleding. Want waarom zou je je alleen maar beschermen als je op het strand of aan het zwembad ligt? Als je de hele dag in de zon bent, dan is het ook belangrijk om jezelf te beschermen. Werk je de hele dag buiten? Kies dan voor een jurkje met UV bescherming, maar er is ook sportkleding met UV bescherming, waterschoentjes met extra bescherming en ga zo maar door. De website geeft een brede selectie van producten en ook een groot aantal merken.  UV-kleding is niet goedkoop, maar je bent wel verzekerd van die extra bescherming voor de huid.

uv kleding

Wat kocht ik bij UV-fashions?

Zoals ik al zei heeft Liza de afgelopen twee jaar altijd een UV pakje gehad. Ze kon wel weer een nieuwe gebruiken en omdat ik vorig jaar een shirt voor Eva toch wel miste, kocht ik voor hen allebei uit de rubriek Meisjes 3 tot en met 13 jaar, een roze UV werend shirt van Ducksday en voor allebei waterschoenen van het merk Stingray. In Zwitserland hebben we veel waterplekken met stenen, dus dan komen waterschoenen goed uit. Daarbij kocht ik ook nog eens goede zonenbrand factor 50 van het merk Careplus en voor mezelf een gave zonnehoed. Goed geslaagd denk ik zo. Mijn zus neemt alles mee naar Zwitserland als ze hierheen komt, dus dan zal het vast nog ergens op de social media voorbij komen.

mijnbuit

Op naar een hele mooie en UV beschermde zomer!

Show Full Content
Previous En weer thuis! 
Next Geef Elsa een vriendin!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close