Bezoek en vis blijven drie dagen fris

Wat is dat nou weer voor een onaardige uitspraak, zal je denken.  Maar weet je dat in de wereld van de emigranten, deze uitspraak bijna heilig is? En ik kan je precies vertellen waarom.

Zo blijft het gezellig

Drie dagen of drie nachten is genoeg om de gezelligheid te bewaren. Je weet namelijk precies wanneer iemand weer vertrekt en als je dan wat gezeur of gedoe hebt, dan kan je je daar makkelijker overheen zetten.

Zo houd je ook je eigen leven

Als je steeds visite of bezoek hebt, dan komt je eigen leven toch in gedrang. Vooral doordeweeks gaat alles in het andere land toch door. Er moet gewerkt worden, kinderen gaan naar school, er wordt gesport en ga zo maar door. Degene waarbij er geslapen wordt, die hebben vaak geen vakantie. Ook hierbij zijn drie dagen goed te overzien en juist makkelijk om mee (vrije dagen) te plannen.

Zo word je geen hotel

Ik ben van mening dat wanneer men niet puur voor de gezelligheid komt en om ons te zien, dan kunnen ze maar beter een hotel nemen, een Bed & Breakfast huren of naar een AirBnB gaan. Wij zijn geen hotel. In ons huis gaat alles gewoon zoals het gaat en is iedereen vrij om te doen en laten wat hij/zij wil. Het gaat erom dat we het met elkaar gewoon gezellig hebben. Gewoon relaxed 🙂

Hoe lang mag ik blijven?

Ben je van plan om vrienden in het buitenland te bezoeken? Vraag hen dan gewoon netjes hoe lang je mag blijven. Dan weet je direct wat zij het liefste hebben, je bent toch te gast. Een gast die zij vast en zeker supergraag in huis zouden hebben en waar zij met alle liefde heerlijk een paar dagen mee door brengen!

 

Natuurlijk zijn er altijd mensen die langer mogen blijven, zoals mijn ouders en schoonmoeder etc. Drie dagen is bij ons ook vaak vier dagen. Want dat vinden we ook gezellig! 

Ik kan me ook goed voorstellen dat wanneer iemand een huisje in de tuin voor gasten heeft staan, dat je ook veel langer kunt blijven. Mijn tip is echter wel: als je er niet voor hoeft te betalen, vraag dan altijd hoe lang je kunt blijven! 

Veel plezier!

 

 

Show Full Content
Previous Buiten leven, buiten wonen
Next Het leed dat poetsen heet

1 thought on “Bezoek en vis blijven drie dagen fris

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: