Gisteren was er bezoekdag bij Eva op school. Je moet weten dat we eigenlijk nooit op school of in de klas komen. Ze hebben bij ons geen voorleesmoeders, overblijfouders, luizenmoeders of klassenouders nodig en ook je kind ophalen van school is eigenlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er dan iets van 4 of 5 bezoekdagen per jaar, waar je dan ‘min-of-meer’ verwacht wordt om te komen. Vorige keer lukte het me niet, maar gisteren had ik met Liza in de Spielgruppe alle tijd om eens rustig een uurtje in de klas mee te kijken.

Bij Eva in de klas

Eva heeft voor Nederlandse begrippen een vrij kleine klas, maar toch is het op haar school de grootste klas met 17 leerlingen. De afgelopen jaren hebben ze steeds twee klassen bij elkaar gehad. Er zitten veel kinderen in die aandacht vragen (waaronder Eva zelf) en kinderen die juist heel stil zijn en je amper opmerkt. Ik benijd de juf niet hoor. Want het is lastig om deze klas en juist alle kinderen de juiste aandacht te geven. Maar het lukt de juf. Ze heeft de klas onder controle. De kinderen luisteren en wanneer ze dat niet doen, dan moeten ze hun taak gewoon nog een keer doen. Daarbij heeft ze ook hulp in de vorm van een klassenassistent die er 2x per week 2 uur is. En op dinsdag en donderdagmiddag heeft maar de helft van de leerlingen les. Er is dus voldoende ruimte voor individuele aandacht en daar ben ik maar wat blij mee!

Omdat we dus nooit op school zijn, heb ik er geen idee van hoe het er in de klas aan toegaat. Hoe ze leren lezen, hoe ze leren rekenen, hoe de juf met de kinderen de les doet. Wat ze doen als het pauze is en hoe Eva in de klas is.

Ik weet natuurlijk wel hoe ze thuis is en wat schetst mijn verbazing. Ze is dus precies hetzelfde op school. Ze laat zich snel afleiden, als ze er geen zin in heeft doet ze het niet. Als ze stil en recht bij de tafel moet staan, dan heeft ze vijf minuten later er al 3x op gelegen en is ze 2x gestoord in haar dansje… šŸ™‚

Oke, voor mij als moeder niet zo tof om te zien. Ik had toch graag een meisje gezien dat volgt. Dat luistert en dat zich niet zo laat afleiden. Aan de andere kant, ik zie Eva… En dat is me ook heel wat waard <3

Show Full Content
Previous We zochten de sneeuw op!
Next Mutsenmoppie

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: