Afgelopen winter waren we veel met ons bezoek in Bregenz (Oostenrijk) te vinden. We gingen dan sleetje rijden bij de Pfänderbahn. Leuk met een gondel omhoog om vervolgens door de sneeuw te ploeteren om bij de sleebaan te komen. Fantastisch vonden we het. Na de winter zijn we er niet meer geweest, het zat niet meer in ons systeem. Tot afgelopen weekend!

Pfänder

De Pfänder is een berg van wel 1024 meter hoog en met de meest fantastische uitzichten. Vanaf de glazen gondel, die rustig je omhoog brengt, is het waar je ook naar toe kijkt genieten geblazen. Sta je eenmaal op de berg dan zie je de Bodensee met daaromheen Zwitserland, Duitsland en uiteraard Oostenrijk liggen. Kijk je de andere kant op dan heb je zicht op 240 alpentoppen. Super!

IMG_0979 IMG_0963 IMG_0917

Heerlijk er even tussenuit

We waren met mijn zwager, schoonmoeder en natuurlijk de twee dames. Natuurlijk is het uitzicht fantastisch en daar kan je wel uren van genieten. Maar er is nog meer te doen. Zo is er een Alpen Wildpark met de dieren die je in de Alpen tegenkomt, er is een grote speeltuin en zelfs een trampolineveld, waar je tegen betaling in een harnas op de trampolines kunt springen. Al met al is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

IMG_0958 IMG_0919

Lekker wat drinken met heerlijk uitzicht

Het voordeel van in de zomer gaan is dat het grote restaurant (Berghaus Pfänder) open is (in de winter is het lager gelegen -waar je gaat skiën of sleeën-  Inn Pfänderspitze geopend) . Daarbij waren er rondom nog een souvenirwinkel en een snoepkraam geopend en kon je nog een ijsje halen. Helaas waren er wel heel veel wespen, waardoor we genoodzaakt waren om voor onze (mijn) eigen gemoedsrust binnen te eten en te drinken. Grote glazen ruiten zorgden ervoor dat het uitzicht nog net zo mooi was!

Mooi uitzicht vanaf Berghaus Pfänder
Mooi uitzicht vanaf Berghaus Pfänder

Ook leuk!

Deze zomer helaas niet geopend, maar volgend jaar gaan we er vast nog vaak naar toe: de roofvogelshow | De Adlerwarte Pfänder. Het was wel jammer, gelukkig hoefden we ons niet te vervelen met de andere dingen die er te doen waren! We hadden een heerlijke dag en gaan zeker nog snel eens terug!

onderweg-pfaender

 

Show Full Content
Previous Hoog hebbuh-gehalte: Roomblush
Next Acht keer de leukste lunch!

4 thoughts on “Bregenz: Pfänder in de zomer

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close