Het is bijzonder hoe snel je aan het leven op de camping went. Waar ik thuis ’s nachts vaak nog een keer extra plas voordat ik ga slapen (macht der gewoonte), pieker ik er op de camping niet over om een keer extra mijn bed uit te komen. Plassen, poepen, douchen en afwassen. Het gaat allemaal in hetzelfde gebouw. Het gebouw waar je na een paar dagen blind de weg weet te vinden.  En nog net niet immuun voor andermans luchtjes, weten we al snel de neus-dicht-knop te vinden als we de wc’s binnen lopen. Al zijn de wc’s redelijk schoon en heb ik bij de douches helemaal niks vies gezien. Het is en blijft niet van jezelf en een verdwaalde haar, kan mij al kotsneigingen geven. Ook voor de kinderen is het al snel de normaalste zaak van de wereld om de tent uit te gaan om te plassen. Ik verbaas me erover dat ze zo snel de weg kennen en ermee vertrouwd zijn, want als we 1 keer per jaar op de camping te vinden zijn is het veel. 

Neemt niet weg dat drie of vier dagen op een camping leven meer dan genoeg is voor mij. Daarna heb ik een dringende behoefte aan mijn eigen wc. Gewoon weer ongegeneerd een uur op de pot zitten en in het geval van de laatste camping – een WC BRIL om op te zitten. Dat is ook wel een dingetje dat ik voor de volgende camping mee ga nemen: het liefste gescheiden wc’s én met wc-bril. Ik snap echt dat het makkelijker schoon te maken is, maar het zit gewoon niet lekker op een pot zonder bril. 

Sowieso plast en poept je eigen wc het lekkerste, maar je eigen douche is na een paar dagen op de camping ook wel hemels! Er is niks lekkerders dan zo’n heerlijke harde straal in de veiligheid van je eigen badkamer. En met als extra voordeel nog dat je niet tien keer per douchebeurt een knop moet in drukken. En als je dan je haar aan het inzepen bent, dat je dan weer in een koude ruimte staat omdat de kraan weer uit is.

Hoewel we echt een heerlijke vakantie hebben gehad, want dat was het wel zeker, weet ik na vier dagen mijn eigen huis, wc en douche weer extra te waarderen!

Show Full Content
Previous Als kamperen voelt als kramperen
Next Ik ging offline op vakantie

2 thoughts on “Daarom is 4 dagen op een camping voor mij genoeg

  1. O nee, kamperen kan bij mij niet lang genoeg duren. Vorig jaar 3 maanden! Maar dat komt misschien ook omdat de douches op de camping echt beter zijn dan die bij mij thuis.

  2. Bij duurt het echt wel langer voor ik het kamperen zat ben. Ik ervaar instant ontspanning als ik op de camping ben (behalve tijdens het opzetten). Meestal komen we na dag of 15/16 weer terug thuis en dan is het voor mij ook wel weer goed.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: