De kerstvakantie komt eraan! Je kunt je vrije dagen natuurlijk besteden aan dingen die al een tijdje blijven liggen, zoals het doen van je administratie, het maken van fotoboeken, het verkopen van je auto en ga zo maar door. Vervolgens kom je er na de vakantie achter dat er weinig van je planning terecht is gekomen. Kies daarom voor quality time en ga erop uit met het hele gezin! Een zeer geschikt uitje voor ieder budget is het bezoeken van een kerstmarkt. Misschien denk je aan de traditionele kraampjes in een straat of op een plein, maar er is meer! Wij hebben de acht beste kerstmarkten in Europa voor je op een rijtje gezet.

Welke kerstmarkten in Europa bezoek jij?

Valkenburg, Nederland

Foto: VVV Valkenburg
Foto: VVV Valkenburg

Je kunt hier onder de grond, in de nu behaaglijk warme grotten, twee kerstmarkten bezoeken. Deze vind je in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Voor een traditionele kerstmarkt boven de grond breng je een bezoekje aan het Theodoor Dorrenplein dat is omgetoverd tot Santa’s Village. Vraag een liedje aan bij de zingende kerstboom en steun daarmee gelijk een goed doel. Wil je iets anders dan een kerstmarkt, maar wel in de kerstsfeer blijven? Doe dan mee aan de Route d’Amuse, waarbij je kunt kiezen uit vier wandelroutes met onderweg heerlijke amuses. Een andere optie is naar de Wilhelminagroeve gaan. Daar kun je kunstwerken van zand bewonderen en de Wilhelminatoren op om te genieten van het uitzicht over Kerststad Valkenburg!

Maastricht, Nederland

foto: VV Maastricht
foto: VVV Maastricht

Op het Vrijthof moet je zijn voor warmte, gezelligheid en meer dan 65 houten chalets met de mooiste kerstartikelen! Ook zijn er allerlei attracties voor jong en oud, zoals een ijsbaan, glijbaan en een treintje en carrousel voor de jongsten. Overzie je het even niet meer? Zoek dan de hoogte op in het reuzenrad!

Londen, Verenigd Koninkrijk

Foto: © CC 2.0 Michael Caven
Foto: © CC 2.0 Michael Caven

Onderaan het bekende reuzenrad Londen Eye, vind je een kerstmarkt naar Duits voorbeeld. Ook in andere delen van de stad vind je kerstsfeer. Zo kun je naar de kerstmarkt Hyde Park Winter Wonderland gaan voor de combinatie reuzenrad, ijsbaan en kerstkramen. Met de kerstmarkten en alle bekende warenhuizen kun je in Londen niet anders dan slagen voor je kerstinkopen.

Berlijn, Duitsland

Foto: iStock
Foto: iStock

Net als de meeste grote steden, heeft Berlijn ook meerdere kerstmarkten. Op Postdamer Platz vind je naast leuke kraampjes met kerstspullen en braadworsten ook een skihelling waar je met een rubberband vanaf kunt glijden. Je kunt ook genieten van een glühwijntje en het prachtig verlichte dak van het Sony Center aanschouwen. Andere markten die de moeite waard zijn, zijn die op de Gendarmenmarkt en de Lucia-kerstmarkt bij de Kulturbrauerei. Stel je routeplanner zo in dat je via Postdam naar Berlijn rijdt en pik ook daar de kerstmarkt mee die bekend staat om zijn blauwe lichtjes.

Kopenhagen, Denemarken

Foto: © CC 2.0 David Huang
Foto: © CC 2.0 David Huang

Heel Kopenhagen ademt kerst rond deze tijd. Het is meer dan de moeite waard om naar deze schitterend verlichte stad af te reizen. Attractiepark Tivoli wordt geheel in kerstsfeer gehuld, maar je vindt er ook een meer traditionele kerstmarkt in het mooie, oude centrum. Als je van kerstkoren houdt, moet je zeker naar het Bältespännarpark gaan en het koor dat vlakbij het Centraal Station zingt in de vorm van een kerstboom niet overslaan.

Düsseldorf, Duitsland

Foto: © CC 2.0 Ley
Foto: © CC 2.0 Ley

In de hele binnenstad kun je genieten van de kerstsfeer dankzij de prachtig verlichte straten, pleinen, bomen en honderden kerstkraampjes. Je vindt er alles wat je mag verwachten. Het is eigenlijk niet één kerstmarkt, maar meerdere kerstmarkten die op loopafstand van elkaar liggen. Alles is mooi aangekleed en lekkere kerstmarktsnacks als Reibekuchen en gepofte kastanjes zijn nooit ver weg!

Wenen, Oostenrijk

Foto: iStock
Foto: iStock

Ook in Wenen heb je keuze uit diverse kerstmarkten. Heb je het indrukwekkende keizerlijke Schönbrunnpaleis al eens bezocht? Met de kerstmarkt erbij kun je hier zeker een hele dag voor uittrekken! Rondom de enorme kerstboom staan kraampjes opgesteld waar je prachtige met de hand gemaakte producten kunt kopen. Al lopend langs de kraampjes hoor je muziek (niet alleen kerstliederen) van verschillende internationale muziekkoren en orkesten. Voor kinderen worden speciale activiteiten georganiseerd zoals koekjes bakken en in het paleis is er een rondleiding door het kindermuseum.

Praag, Tsjechië

Foto: © CC 2.0 Boris Tylevich
Foto: © CC 2.0 Boris Tylevich

Als een van de mooiste steden van Europa biedt Praag een geweldige entourage voor kerst. Voor een schitterende kerstmarkt moet je op het Old Town Plein zijn. De houten marktkramen liggen vol met ambachtelijke producten. Loop in het licht van de gigantische kerstboom langs de kramen en geniet van Tsjechische lekkernijen zoals Trdelník: een cake gemaakt van kaneel, koekjesdeeg en suiker.

Benieuwd naar de volledige top 10 van kerstmarkten? Bekijk de kerstmarkten en maak een keuze!

Show Full Content

About Author View Posts

Love that

Dit artikel is geschreven door een externe blogger in samenwerking met Lovethat.nl

Previous Hoe overleef ik het kerstdiner?
Next Liza. Bijna een peuter, maar nog niet helemaal

1 thought on “De 8 beste kerstmarkten in Europa

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close