IMG_0538Zoals jullie weten heb ik een zwak voor fotografie. Ik heb zo ontiegelijk veel foto’s en filmpjes van de kids in allerlei dagelijkse situaties. Vaak, eigenlijk te vaak, maak ik deze gewoon met mijn iPhone. Geen probleem, de iPhone maakt prima foto’s. Maar prima is niet perfect en die horen er toch ook in het fotoalbum te zitten. Vorige week heb ik weer een begin gemaakt om mijn kids weer wat vaker met de digitale camera vast te leggen. In dit donkere huis kom ik zelfs met mijn 24 mm (1.4 f) lens niet ver, maar gelukkig is daar de externe flitser!

Ik heb die externe flitser inmiddels weer een soort van onder controle (blijf dat toch een lastig apparaat vinden) en daarom vond ik dat het vandaag misschien wel tijd werd voor wat kerstfoto’s. Omdat ik geen perfecte moeder ben, heb ik geen zwarte hoed in huis. Ik heb ook geen berenvelletje en geen rode kerstballen.

Je moet ook niet kijken naar wat je niet hebt, je moet kijken naar wat je wel hebt. Dat is een dochter van 9 maanden die houdt van het spelen met lichtjes, met de perfecte vetrolletjes en hopelijk een perfecte zus die graag meewerkt?

Mocht jij je vandaag nog vervelen en nog het perfecte cadeautje voor bij het kerstdiner van je (schoon)ouders zoeken, dan heb ik 8 leuke foto’s die eenvoudig zijn om na te maken… Zeg ik nu! Het resultaat zal ik delen, ook als het enorm mislukt. Dat beloof ik!

kerstinspiratie

Fotocredits
 Coverfoto: Melissa Diep Photography: melissadiep.com

Show Full Content
Previous StudioStijl en vele anderen in actie voor Serious Request
Next Ken jij de leukste non van de wereld al?

5 thoughts on “De acht leukste kerstfoto’s die je vandaag kunt maken

  1. Ik ben dan eigenlijk juist wel naar jouw foto’s benieuwd! Ik heb helaas geen externe flitser dus daar baal ik wel van. Ga wel kijken hoe ver ik kom vandaag met mijn 50mm lens.

  2. Jammer dat we geen kerstmuts hebben maar ga straks zeker is aan de slag met de lichtjes. Leuk! Tenminste denk ik haha. Op de kast vind hij ze wel erg interessant dus hopelijk blijft hij voor de foto zitten.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close