Soms stuit je op een naam die je meteen nieuwsgierig maakt of een gevoel van vertedering bij je oproept. Ik heb dat bij Geurwolkje. Geurwolkje blijkt een kleinschalig bedrijf in heerlijke geurtjes, dat ontstaan is vanuit een behoefte om bij te dragen aan een duurzame wereld én om aromatherapie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

Zelf omschrijven ze hun missie als: feel good, smell good & be happy! Er zijn natuurlijk veel aanbieders van geurproducten, maar ze werken in de meeste gevallen heel anders dan Geurwolkje. In deze blog lees je daar meer over.

Productieketen

Als het om duurzaamheid in huis gaat, wil je zowel op de manier waarop iets dat je koopt geproduceerd wordt letten als op hoe lang je ermee kunt doen. Bij verbruiksgoederen geldt dat laatste argument natuurlijk minder, maar het eerste des te meer.

Geurwolkje werkt alleen met vaste fairtrade boeren uit het buitenland en één vaste boer in Nederland die het hier verwerkt tot het eindproduct. Er zijn geen tussenpersonen en er is dus goed zicht op de arbeidsomstandigheden en op de gebruikte productiemethoden.

Daarnaast gebruikt Geurwolkje zoveel mogelijk recyclebaar verpakkingsmateriaal. Op die manier kan de duurzaamheid goed gewaarborgd worden.

Aromatherapie

Met de duurzaamheid van Geurwolkje zit het dus wel goed. Laten we nu eens bekijken welke producten er in het assortiment zitten.

Op de eerste plaats hebben ze een heel aantal lekkere en pure etherische oliën, zoals lavendel, grapefruit en bergamot. Ook zijn er blends verkrijgbaar, toegespitst op bijvoorbeeld je sterrenbeeld, de zeven chakra’s of op kinderen.

Om die oliën mee te verstuiven hebben ze erg mooie diffusers, die niet zullen misstaan in je woonkamer. Deze werken op elektriciteit en gaan automatisch uit als het water op is, iets wat bij bijvoorbeeld stenen brandertjes met een theelichtje niet het geval is.

Overig assortiment

Houd je niet van olie dan kun je ook kiezen voor een fijne geurkaars of roomspray. En wil je echt een speciale reiniging met behulp van geur teweegbrengen, dan kun je ook eens gaan voor een zogenaamde spirit burn: dat is een grote salie stick omhuld met vrolijk gekleurde droogbloemen en een hoge kwaliteit palo santo houtje.

Ook voor je natuurlijke verzorging kun je bij Geurwolkje terecht, want er zijn vier geurlijnen met een douchegel, bodylotion, basisolie, bad- en massageolie, badzout en handzeep verkrijgbaar. Deze zitten in mooie, glazen flessen en helpen je om in de gewenste stemming te komen: als je je ’s ochtends klaarmaakt voor de dag is Fris Briesje een aanrader en ’s avonds voor het slapengaan kun je juist voor Balance kiezen. Maar ook Mindful en Glow & Flow hebben eigenschappen waarmee ze je kunnen ondersteunen in het bereiken van meer ontspanning.

Show Full Content
Previous Online dating tips voor vrouwen
Next De nieuwste trends bij een feestje

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: