Bedrijfshulpverlening (BHV) is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op het werk. Het zorgt ervoor dat medewerkers in staat zijn om adequaat te reageren op noodsituaties en om de veiligheid van zichzelf en anderen te garanderen. Een BHV app kan een handig hulpmiddel zijn om de BHV-zaken van een bedrijf te beheren en om medewerkers te informeren en te trainen in het geval van een noodsituatie.

Hoe kan een BHV app bijdragen aan de veiligheid op het werk?

Een BHV app zoals Safeguard kan op verschillende manieren bijdragen aan de veiligheid op het werk. Ten eerste kan de app gebruikt worden om medewerkers te informeren over de juiste procedures en handelingen in het geval van een noodsituatie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van duidelijke instructies en demonstratievideo’s. Daarnaast kan de app ook gebruikt worden om medewerkers op de hoogte te houden van eventuele veranderingen in de bedrijfsprocedures of -richtlijnen die van invloed kunnen zijn op de veiligheid op het werk. Ten slotte kan de app ook dienen als een handig hulpmiddel voor BHV’ers om snel toegang te krijgen tot belangrijke informatie, zoals de locatie van brandblusmiddelen of het telefoonnummer van de plaatselijke brandweer. Op deze manier kan een BHV app een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid op het werk.

Hoe kan je een BHV app implementeren in jouw bedrijf?

Om een BHV app te implementeren in jouw bedrijf, dien je te bepalen welke app het beste aansluit bij jouw behoeften, een plan te maken voor de implementatie van de app, het plan te communiceren aan jouw medewerkers, de app te installeren op de mobiele apparaten van jouw medewerkers en jouw medewerkers te trainen in het gebruik van de app en de app te beheren en te onderhouden.

Verschillende soorten BHV apps 

Er zijn verschillende soorten BHV apps op de markt, die elk hun eigen specifieke doelen en functies hebben. Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten BHV apps:

  1. Instructie- en training apps
  2. Beheer- en organisatie-apps
  3. Communicatie-apps
  4. Informatie- en bewustzijn-apps
Show Full Content
Previous Ga je op vakantie naar Italië? Dit zijn de beste campings in het land!
Next Waar moet je op letten bij het kopen van bestek?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: