Ben jij ook zo nieuwsgierig of we wel zin hebben in een nummer 3. Willen we misschien wel voor een jongetje gaan of toch een derde meisje? Zijn we al toe aan een derde of absolluuuuut niet? Ik ga het je vandaag vertellen!

Jeetje wat een teaser. Het antwoord is kort en bondig. Als het aan ons ligt, komt er geen nummer 3. Zeg alleen nooit nooit. Die twee meiden van ons, zijn ons ook min of meer overkomen. Wat ik wel gek vind is dat ik ineens steeds vaker de vraag krijg of en zelfs nog vaak ‘wanneer’ nummer 3 komt.

Wanneer komt nummer 3?

“Ga je je gezin nog uitbreiden met een jongetje?” (De letterlijke vertaling uit het Zwitsers). De eerste keer dat ik die vraag kreeg dat ik; echt? Wat bedoel je? Een jongetje. Hoezo? Later bedacht ik me natuurlijk dat wanneer je twee jongens hebt, het ergens vaker wordt gedacht om nog voor een meisje te gaan. Waarom zou je dan niet voor een jongetje willen gaan als je al twee meisjes hebt?

Natuurlijk kriebelt het bij mij nog weleens, maar nooit om een jongetje. Wanneer ik ooit weer voor een kindje zou gaan, dan zou ik het liefste een meisje willen hebben. Ik ben namelijk stiekem jaloers op die gezinnen met 3 of meer meiden. Maar zelf moeder van zo’n ‘groot’ gezin zijn, nee dat zie ik mezelf niet.  Dat is meer iets voor volwassen mensen 🙂 Ik zou natuurlijk ook nog weleens zwanger willen zijn, lekker ongegeneerd de hele dag met mijn buik uit lopen en een kraamweek wil ik ook nog weleens meemaken. Bij de meiden vond ik deze week echt heel speciaal.

Maar waarom dan geen nummer 3?

Ik heb zoveel redenen om geen nummer 3 te willen… Oh en wat ben ik natuurlijk bevoorrecht om dit te kunnen beslissen. Twee is echt genoeg en wel om onderstaande redenen, hoewel de belangrijkste reden is dat je er samen achter moet staan. Voor Floris is twee meer dan zat en voor mij ook.

Ik vind het pittig zo in het buitenland met twee meiden. Ik heb geen familie waar ik ze eventjes kan droppen. Ik kan niet even ongestoord boodschappen doen omdat ik de meiden bij mijn moeder drop. Natuurlijk wordt het vangnet hier groter, maar niet zo groot nog om onbeperkt beroep op ze te kunnen doen. Wat je wel kunt doen in nood bij familie.

Ik heb twee prima zwangerschappen gehad, twee goede bevallingen en twee gezonde kinderen. Stel je voor dat er iets niet goed zou zijn… Dat vond ik al eng bij Liza. De onbevangenheid die ik bij Eva had is weg. Wie zegt dat het jou gegund wordt om gezonde kinderen te krijgen?

Daarbij wil ik ook wel weer wat nachten doorslapen. Mijn wallen worden steeds dieper. De groeven worden niet charmanter en nog een kind in bed, nee dat trek ik niet. Daarbij krijg ik in een mum van tijd ineens grijze haren erbij en zit ik, as we speak, te typen met Liza op schoot. Vannacht kruipt ze ongetwijfeld weer naast me. Dus nee.

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik kijk uit naar de tijd dat Liza zelfstandiger wordt. Dat ik voor mezelf na al die jaren weer een beetje tijd heb. Dat ik weer wat meer kan werken. Ik ben gewoon toe aan tijd voor mezelf en mijn eigen ontwikkeling.

Dat gezegd hebbende, houd ik natuurlijk altijd ruimte voor verandering of voor een plotselinge verrassing. You never know! haha

Als Eva thuis is, zijn ze samen weer zo gezellig,

Show Full Content
Previous Bevallen? Deze foto’s geven precies weer hoe dat is!
Next In een handomdraai lente in je huis!

25 thoughts on “De vraag van vandaag: wanneer komt nummer 3?

  1. Ik kreeg hem bij Eva eigenlijk niet. Heel bijzonder. Nu willen ze gewoon weten of ik voor een jongetje ga. Jullie gaan straks zeker voor een koningskoppel 🙂 Hahahaha Wat een rotopmerking is dat!

 1. Begrijpelijk dat je het bij twee kinderen wil laten. Ik vind mensen die dar soort vragen stellen nogal brutaal eigenlijk. Zou zelf niet durven, vind het zo persoonlijk! Wij houden het bij 1 kind, dat is ook regelmatig reden tot ‘discussie’.

  1. Waar bemoeit men zich toch mee? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog wel nieuwsgierig ben naar sommige mensen. Maar omdat ik bewust bij Eva echt pas eventueel later een tweede wilde, hou ik ook mijn mond!

 2. Heel herkenbaar en zo vreemd dat onbekenden ( bij ons) die vraag stellen Wees zeker gezegend met 2 gezonde dochters ? En wieweet ooit het cadeautje als je er zelf klaar voor bent

 3. Ach, die vraag kreeg ik natuurlijk ook. Na 3 prachtige meiden kozen wij heel bewust voor een 4 e kindje. Je probeert het zeker voor een jongetje.. Woest werd ik om die vraag.. Ook een opmerking van: ik snap jullie niet, met de overbevolking…er is altijd iemand die er iets van vindt. Ons 4e kindje was een jongen. Wij zijn zo blij met jullie. Geniet van de kindjes die je hebt en misschien nog gaat krijgen. Koester je gezin, maar ook jezelf… Kus van je mama ?

 4. Ik vind dat altijd zo’n nare vraag, het is de keuze van jezelf, andere horen dat helemaal niet te vragen! Inderdaad, misschien ben je er mee bezig maar lukt het niet, of je wilt helemaal niet meer, allemaal prima, het is jouw leven! Dit kan heel pijnlijk zijn. Wij hebben nu 1 zoontje en mijn schoonfamilie maakt opmerkingen als, wanneer komt de ‘announcement’ dat je zwanger bent, of, voor kerst moeten we even kijken want dan hebben jullie ook een aanvulling, dus, hoe weet jij dat?! Erg vervelend. Heb ook bij iemand als comment op het nieuws dat ze zwanger was gezien, ‘dat werd tijd’. Sorry! Dat is toch echt niet leuk om te horen. Iedereen zijn eigen leven en keuzes. Ps, wat een heerlijke meiden heb je!

  1. Dat meen je. Dat is toch naar, misschien moet je daar maar iets over zeggen. Dat het voor sommige mensen allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dan houden ze vast hun mond wel 😉

 5. Ik zag (en zie) mezelf nog steeds echt wel als moeder van een groot gezin. Vooral die grote eettafel vol gezelligheid, die ik dan nu met bepaalde dagen bij mijn ouders zie, wat een rijkdom. Toch hebben manlief en ik besloten te stoppen na 2 mooie kinderen. Een hele rationele afweging over inkomsten, leefstijl en toekomstbeeld. Maar man, wat ben ik tevreden met 2 gezonde, mooie kinderen! Net als jij!

  1. Twee kinderen hebben vast veel vriendjes en die vullen al die stoelen wel aan je tafel! Twee is ook gezellig en als ze straks een partner hebben dan is je tafel ook vol. Ik snap je hoor, wij waren vroeger ook met 4. Is toch anders.

 6. Ik heb er nog niet eens één… hahaha. En daar ben ik zelfs al een beetje bang voor. Ik heb eigenlijk überhaupt nog geen kinderkriebels. Wie weet ooit nog… En dan maximaal twee hoor 😉

 7. Wij hebben bewust maar 1 kind, nou je wil niet horen wat voor opmerkingen en vragen we soms krijgen.
  Vraag me af waarom sommige mensen denken dat het oke is om met iemand anders prive leven te bemoeien.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: