Kan jij, net als je dochter, de hele film meepraten? Zingen jullie ook tweestemmig samen? Loopt dochterlief het liefste de hele dag in haar Frozenjurk rond en vind jij dat helemaal niet erg? Dan heeft de film vast geen geheimen meer voor jou

Ha, dat dacht je! Toch kwam ik achter een aantal facts die je vast nog niet wist. Hou je vast!

 1. Het verhaal van Frozen is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen ‘De Sneeuwkoningin’. Als je dit sprookje kent (met onder andere Kai en Gerda en de gemene sneeuwkoningin) dan weet je dat Frozen een compleet ander verhaal is geworden.  De sneeuwkoningin (Elsa) werd niet gemeen en Prins Hans (die van Zuidereilanden) werd de gemenerik in het verhaal.>> Als je zin hebt kan je dit lezen, zo zie je hoelang het heeft geduurd voordat de film het juiste verhaal kreeg.
 2. Wist je dat er aan het eind van de film bij de credits staat dat de uitspraken van Kristoff over het eten van ‘boogers’ niet de mening van Disney reflecteert? En daarboven staan de kindjes die er bij de crew geboren zijn tijdens het maken van de film. Schattig.boogers en disney!
 3. Ik denk dat je al weet dat Rapunzel en Flynn/Eugene ook even langskomen op de kroningsdag van Elsa (en ook de prinses Tiana verschijnt op het bal). Maar toch leuk om nog even te vermelden!
  Rapunzel bij Frozen
 4. Heb je de kleine Micky Mouse gezien bij Wandering Oaken’s Trading Post and Sauna. Zo leuk al die verwijzingen.
  mickey mouse - frozen
 5. Wanneer Anna en Prins Hans (van de Zuidereilanden) een duet zingen is dat de eerste keer dat in een Disney Film een duet met een schurk wordt gezonden. Oké Anna, wist toen nog niet dat die Hans een gemenerik was, maar toch een bijzonder-Disney-weetje!

 6. Nog zo’n bijzonder-Disney-weetje: in de Engelse versie werden de scenes tussen Anna en Elsa samen ingesproken. Dat gebeurt zelden tot nooit in animatiefilms.
 7. Heb je weleens gekeken naar de familie van Oaken (die van de berghut?). Het viel mij vorige keer op dat de vrouw wel een man leek. Disney heeft niet bevestigd dat Oaken homo is, maar vertelde schijnbaar wel dat ze precies wisten wat ze deden. Nice!
  original-3625-1403819391-4
 8. Om het haar van Elsa te animeren heeft Disney een speciaal programma laten ontwikkelen. Haar vlecht heeft wel 420.000 haartjes (dat is veel), dat is zelfs 15x meer dan het haar van Rapunzel!
 9. Elsa is overigens de eerste Disney prinses die geen tiener meer is. Ze werd gekroond toen ze 21 werd.
 10. Let it go werd geschreven in 1 dag… 1 dag en het zit al 300 dagen in mijn hoofd!

En met de sneeuw kon het natuurlijk niet uitblijven om Eva even in haar Frozenjurk in de sneeuw te zetten. Helaas vond ze het echt veel te koud om te doen wat ik voor ogen had, maar voor dit artikel is het toch wel grappig!

Deze tien dingen wist jij nog niet van de film frozen
Bron: buzzfeed

Show Full Content
Previous Lieve ik. Marieke’s tweede brief aan zichzelf
Next Oud en Nieuw met Kinderen? 5 Tips!

21 thoughts on “Deze tien dingen wist jij vast nog niet over Frozen

  1. Ik wist ook echt een aantal dingen niet. Die hards weten uiteraard wel wat meer dan gewone kijkers en ik durf bijna wel te zeggen dat bijna iedereen met meisjespeuters en kleuters een diehard is…

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close