Een jaar geleden was onze vakantie naar Zwitserland en Frankrijk net voorbij. Aangezien ik bezig ben met het fotoalbum van de dames, kwam ik de foto’s ook tegen van deze vakantie. Opgeslokt door de hele emigratie die na deze vakantie van start ging, heb ik de foto’s nooit gedeeld en er zitten zoveel mooie foto’s tussen. Daarom vandaag de 8 dingen die wij op onze korte vakantie in Interlaken deden!

Camping Manor Farm

manorfamr

Tot vorig jaar combineerden wij altijd vakantie’s met het werk van Floris. Vaak moest hij in het buitenland op een beurs staan of training geven en dan zochten we een camping in de buurt waar ik dan met de kids kon blijven. We plakten er dan altijd een aantal dagen aan vast en konden zo een paar keer per jaar op vakantie! Dat deden we deze vakantie ook. We verbleven op Camping Manor Farm in het Zwitserse Interlaken. Inmiddels weet ik hoe mooi Zwitserland is, maar toen… Wauw! De camping was een goed uitgangspunt om kennis te maken met het Zwitserse landschap. De camping grenst aan een schitterend meer ‘Thunersee’ en was van alle gemakken voorzien. De camping heeft zelf diverse recreatie-woningen en een combinatie van ‘vaste bewoners’ en toeristen. Het maakte wel dat er sommige caravans echt een mooie tuin hadden en het goed voor elkaar hadden. De camping werd daardoor minder toeristisch en had meer zo’n thuisgevoel.

Met het treintje omhoog!

zahnradbahnOveral in Zwitserland heb je ‘Zahnradbahnen’. Van die treintjes die de berg opgaan. Lekker toeristisch en ontzettend tof om te doen. De kosten voor een ritje met de trein waren nog wel vrij hoog. Uit mijn hoofd zo’n 37 frank per persoon en dan de kinderen gratis. Ik vind dat toch een hoop geld voor een ritje met het treintje. Uiteindelijk heb je de mooiste uitzichten en zit je ook wel bijna een uur in de trein, dus dat geld is wel goed besteed (de zuinige Hollander spreekt hoor).

Schynige Platte

schynige-platteVanuit het treintje gingen wij naar het berg- en wandelgebied Schynige Platte. Hier is een heuse alpentuin waar we dus absoluut geen bloemen mochten plukken. Inmiddels vinden we dat normaal, want ook hier staan borden met duidelijke pictogrammen dat je geen bloemen mag plukken. Destijds vonden we dat nog wel bijzonder.

Op de camping!

bloemenkransOp de dagen dat Floris aan het werk was, zaten wij op de camping. Het weer was niet echt lekker om te gaan zwemmen. Maar wel gelukkig lekker genoeg om buiten te zijn. Naast dat we een dag heksensoep maakten, maakten we ook een hele mooie bloemenkrans. Dat trotse koppie van Eva was onbetaalbaar. Inmiddels weet ik dat die kransen ook echt nog veel mooier kunnen, maar toen was ik er ook onwijs trots op. 🙂

Lunchen met een warme maaltijd

uitetenIn Zwitserland eten ze tussen de middag warm, ook in toeristische gebieden. We zochten ons daarom rot naar gewoon een tosti op de kaart. Uiteindelijk aten we gewoon een warm prutje zoals de Zwitsers doen. Dat weten we nu, dat wisten we toen nog niet.  Uiteraard aten we in een tentje met mooi uitzicht, dat is niet zo moeilijk te vinden daar!

Boottocht Thunersee

thunerseeAls je in Interlaken bent of daar in de omgeving, dan kom je hoe dan ook langs de Thunersee. Een enorm groot en mooi meer. Met een grote boot, waar genoeg ruimte is om te eten en te drinken, buiten te vertoeven en te genieten van de mooie uitzichten, kan je een rondvaart maken langs alle haventjes, dorpjes, strandjes. Je kunt uitstappen en later weer instappen. Maar wat je vooral moet doen is naar buiten kijken en genieten. Ik weet nog dat we in een stadje kwamen en daar stond een heel koor te zingen, zo ontzettend gezellig! Met jonge kinderen is een boottocht alleen al genoeg, maar genoten hebben we. Ook zo’n rondvaart is prijzig (50 frank pp geloof ik), maar echt de moeite waard.

Genieten van elkaar

genietenNatuurlijk als je op vakantie bent moet je niet alleen de omgeving ontdekken, maar ook van elkaar genieten. Ruimte maken voor leuke en gekke dingen. Natuurlijk hadden we een baby bij ons van nog geen 3 maanden, maar met rekening houden kom je een heel eind! We hadden een fantastische tijd in Interlaken, ook al waren het maar een aantal dagen. (Daarna reden we door naar een camping in Frankrijk en genoten daar 3 dagen van het mooie en warme weer, het zwembad en elkaar) 

 

Show Full Content
Previous Post-its! Daar zijn ze weer :)
Next Oerhollandse Appeltaart, afgekeken van de meester

1 thought on “Deze 8 dingen deden wij in & rondom Interlaken

  1. Camping Manor Farm! Daar hebben wij 2 jaar geleden gestaan, met zo’n bungalowtent van Vacance Soleil. En dat was ons echt heel goed bevallen toen, wat een prachtige omgeving daar. Het was alleen te koud om in het meer te plonsen, het buitenzwembad in Interlaken was een goed alternatief. Ik zou er graag een keer terug willen gaan, dat treintje hebben wij niet gedaan, we zijn wel met de auto naar een klein stadje vlakbij Interlaken geweest (en Interlaken zelf natuurlijk ook)

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close