Zo integreer je insecten afstoters onopvallend in je interieur

Zeker nu de zon weer vaker en feller schijnt komen de insecten ook weer tevoorschijn. Helaas blijven ze niet alleen buiten maar vinden ze ook een weg naar binnen. Best irritant als er vliegen op je eten landen en je ’s nachts wakker houden omdat ze constant in je oor zoemen. En dan hebben we het nog niet over wespen en mieren. Wespen zijn niet alleen verveld maar kunnen natuurlijk ook gemeen steken. Mieren vinden het fijn om hun nest in voegen en spleten te bouwen. Ook als er spleten zitten tussen bakstenen en drempels zit er al snel een kolonie mieren. Helaas trekken zij zich niks aan van het feit dat jouw huis jouw territorium is. Mieren marcheren gewoon door je huis dat zo uitkomt. Maar hoe kun je mieren bestrijden en zorg je ervoor dat ze lekker buiten blijven waar ze horen? Je wil ze natuurlijk niet direct doodmaken als dat niet hoeft. Bovendien is het gebruik van gif ook gevaarlijk voor kleine kinderen en eventuele huisdieren. Gelukkig zijn er heel veel grootmoederstruckjes die je kunt proberen, daarnaast kun je kiezen uit talloze producten die op de markt zijn. In dit artikel vertellen we je hoe je bijvoorbeeld met een fruitvliegjes vanger insecten buiten de deur houdt. En hoe je eventuele insecten afstoters onopvallend verwerkt in je interieur.

Maak er een kunstwerkje van
Over het algemeen zijn insecten afstoters niet echt mooi vormgegeven. Het is vaak een vierkant doosje die je toch gewoon ergens neer moet zetten zodat het zijn werk kan doen. Maar met een beetje handigheid laat je zo’n lelijk doosje verdwijnen in het interieur. Natuurlijk kun je ‘m verstoppen achter een vaas of kast, maar je kunt er ook een miniatuurtje van maken. Dakje erop, boompje ernaast, mannetje ervoor. Zorg er wel voor dat kinderen en huisdieren het niet té leuk vinden en er niet té makkelijk bij kunnen.

Geluid en beweging
Er zijn ook insecten en ongedierte afstoters in de handel die helemaal geen chemicaliën gebruiken. Zo zijn er apparaatjes die ultrasoon geluid maken waar insecten niet goed tegenkunnen en waardoor ze wegblijven. Wat we zelf wel een mooi ding vinden is een apparaat met een soort propeller. Die zet je bij je eten en door de wieken blijven insecten weg van je voedsel. De wieken zijn van zacht materiaal dus er is geen kan op verwondingen.

Spray en vallen
De beste manier om een mierenkolonie niet je huis in te laten marcheren is ze de pas af te snijden zodat ze een andere route kiezen. Dat kan door koperen munten te plaatsen of talkpoeder met menthol te strooien. Zijn ze ook allebei geen fan van. Als dit allemaal niet helpt en je toch mieren in huis hebt kun je het best een middel sprayen. Deze is 4 tot 6 weken actief. Voor fruitvliegjes zijn hele fraaie vallen te koop in de vorm van fruit. Op die manier kun je ze gewoon bij het echte fruit zetten en zijn fruitvliegjes verleden tijd.
coverbeeld: Food photo created by senivpetro – www.freepik.com

Show Full Content
Previous Bram werd één en dit is wat hij kreeg!
Next De beste accessoire voor iedere (beginnende) influencer: de selfie stick! 

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: