Wat wel en niet normaal is om te dragen naar kantoor verandert ieder jaar weer. Vooral het hybride werken lijkt hier steeds meer invloed op te hebben. Uit een recent onderzoek onder werknemers die hybride werken blijkt dat zeker 80% zich anders is gaan kleden door de wisselende werklocaties. Vaak zien we een combinatie terug tussen de klassieke kantoorlook en kledingstukken die bij iemands persoonlijke stijl. Je zou dus kunnen zeggen dat de kantooroutfits ook hybride zijn geworden, net als het werken. In dit artikel noemen we een paar nieuwe trends op het gebied van kantoormode!

Je hoeft niet meer altijd chic naar kantoor 

Aan de ene kant betekent het nieuwe werken dat we met z’n allen minder chic gekleed naar kantoor kunnen gaan, maar aan de andere kant zijn er ook mensen die zich juist chiquer zijn gaan kleden op kantoor. In jeans naar kantoor gaan is vandaag de dag dus vaak geen probleem meer, maar daarentegen kiezen mensen er ook vaker voor om juist wat netter gekleed te gaan. Dit laatste is vaak het gevolg van een paar dagen thuiswerken. Als mensen thuiswerken hoeven ze zich niet echt net aan te kleden, waardoor het juist leuker wordt om dit op de dagen dat je naar kantoor gaat wel te doen. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen en ook voor allerlei soorten functies, niet alleen voor lagere functies binnen een bedrijf. Bedrijven stralen momenteel ook het liefst laagdrempeligheid en persoonlijke benadering uit, wat in veel gevallen betekent dat werknemers zich minder chic gaan kleden. 

Zelfexpressie op kantoor 

Een andere reden dat de traditionele kantoorlook verandert, is dat de nieuwe werk generatie zelfexpressie veel belangrijker vindt dan de vorige generatie. Gen Z zal niet snel meer strak in pak naar het werk komen omdat de baas dat van ze verwacht. Wil je graag jonge werknemers naar je bedrijf toe trekken, dan is het dus verstandig om wat lossere regels te hanteren rondom kleding op kantoor. Natuurlijk is het prima om te verlangen dat je werknemers er representatief uitzien tijdens het werk en dus niet in hun uitgaanskleding naar kantoor komen. Probeer samen met je personeel een goede tussenweg te vinden. Blazers verplichten als iemand naar klanten moet, is bijvoorbeeld nog een maatregel die veel mensen zullen accepteren. Of die blazers nu van een dure winkel of van Otto zijn, maakt dan niet uit. In overleg met elkaar kom je het verst!

Maak duidelijke afspraken 

Zijn er bepaalde soorten kleding die je echt niet wil zien op de werkvloer of heb je liever niet dat werknemers symbolen van hun geloof dragen onder werktijd? Dan is het belangrijk dat je hier goede afspraken over maakt met je personeel, meteen vanaf het begin. Licht dit ook iedere keer duidelijk toe als je nieuwe medewerkers hebt, zodat er geen misverstanden over ontstaan. 

Show Full Content
Previous Jouw tuin decoreren met stijlvolle zomerse planten
Next Optimaal genot met koffiepads

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close