Wil je graag een fijne plek in je tuin creëren waar je droog kunt zitten als het weer wat minder is? Helaas hebben we in Nederland regelmatig last van regenbuien, ook in het voorjaar en in de zomer. De temperatuur is dan prima om lekker in je tuin te kunnen zitten, maar je wil natuurlijk wel droog blijven. Met een terrasoverkapping kun je ook bij regen genieten van jouw mooie achtertuin. In dit artikel zetten we de voordelen van een overkapping voor je op een rij!

Het hele jaar door buiten zitten

Met een terrasoverkapping in je tuin kun je (bijna) het hele jaar door buiten zitten. Of het nu droog en zonnig is of regenachtig en bewolkt. Laat je de overkapping dicht maken, bijvoorbeeld met chique glazen schuifdeuren, dan kun je ook in de winter en in het najaar nog genieten van jouw mooie tuin. Het enige dat je hoeft te doen is een elektrische kachel of een houtkachel plaatsen en je hebt het ook in de winter lekker warm onder je overkapping. 

Beschut tegen de zon

Als het weer wel goed is, biedt een overkapping tuin juist weer bescherming tegen het felle zonlicht. Dat is vooral in de zomer prettig, wanneer de zon op zijn felst en warmst is. Onder een overkapping blijft het relatief koel en je kunt natuurlijk niet verbranden door de zon. 

Verlengstuk van je woning

Een terrasoverkapping of tuinoverkapping kan dienen als een verlengstuk van je woning, bijvoorbeeld van je keuken of woonkamer. Zo lijkt jouw huis ineens een heel stuk ruimer en kun je genieten van meer licht. Om dit goed te doen, kun je de stijl van jouw keuken of woonkamer doortrekken in je overkapping. Denk bijvoorbeeld aan het kleurgebruik en het materiaal waarvan de meubels gemaakt zijn. Als je een dichte overkapping maakt, hoef je er niet per se tuinmeubels in te zetten die tegen regen en andere weersomstandigheden kunnen. Als je de schuifdeuren dicht houdt kan er immers geen regen naar binnen komen. 

Geen vergunning nodig

Als je een bijgebouw wil plaatsen in jouw tuin of op jouw grond, heb je in veel gevallen een vergunning of toestemming van de gemeente nodig. Voor een terrasoverkapping heb je meestal geen vergunning of toestemming nodig. Je moet je wel aan een aantal voorwaarden houden, maar die verschillen per gemeente. Doe voor de zekerheid altijd even navraag bij de gemeente als je van plan bent een tuinoverkapping te plaatsen. Als alles geregeld is, heb je de overkapping zo staan. Laat je een specialist de overkapping voor je bouwen, dan is dit vaak binnen een dag al gedaan.

Show Full Content
Previous De voordelen van hypoallergeen hondenvoer op basis van insecteneiwit
Next Hoe richt je de perfecte tienerkamer in

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close