Op de Negenmaandenbeurs werd ik door een verkoper van HelloFresh benaderd om HelloFresh eens te proberen voor een leuke prijs. Omdat ik al een tijdje nieuwsgierig was naar die box vol verse producten, besloot ik om van deze aanbieding gebruik te maken. Afgelopen maandagavond werd een grote doos bezorgd. Het leek wel een cadeautje, vooral omdat ik me niet goed voorbereid had en daardoor ook niet wist welke producten er deze week in de box zaten. Normaal kan je dus vooraf online de recepten bekijken en voor woensdag aangeven of je de box van de week erop wilt ontvangen. Deze zwangere dodo is niet zo snel de laatste tijd en dus heb ik me eigenlijk op donderdag pas echt verdiept in het concept.

Drie dagen eten voor drie personen

Op de beurs bestelde ik een HelloFresh-box voor 3 personen voor 3 dagen. Wij zijn grote eters, dus 3 personen moest genoeg zijn voor ons. Ik, de makkelijkste kok ever ofwel; ik ben een flopkok, zag groentes die ik nog nooit eerder had gezien. We eten nooit uit blik of pot, maar de groente is altijd voorgesneden en al door elkaar gehusseld én ons eten bestaat altijd uit een toevoeging van een kant-en-klaar product. Deze topkok in wording moest dus aan de bak! En hoe!

6 maart 2014 181 (Small)

Dag 1. Op de eerste dag aten we curry van pompoen en linzen met drumsticks. Als je mij van te voren had gezegd dat ik dit überhaupt ging eten, dan had ik je vierkant uitgelachen. Linzen? Pompoen? Maar vol energie ging ik aan de slag. Het snijden van de pompoen duurde echt eeuwen, de linzen waren dan weer zo uitgelekt. De rijst hoefde alleen maar droog te koken en in het recept stond precies hoeveel ik van alles nodig had. Voor 3 personen, ¾ pompoen. En dat is dan wel weer relaxed, je krijgt dan wel een hele pompoen. Ik was wél erg veel tijd kwijt aan de voorbereidingen van het gerecht, maar ik ben natuurlijk ook niet gewend om te hakken en te snijden. Wellicht gaat dat de volgende keer beter. Het belangrijkste van alle inspanningen is natuurlijk het resultaat! Wij hebben echt heerlijk gegeten en niet onbelangrijk; Eva ook.

Dag 2. Op dag 2 stond er een vispakketje op het menu. Een vispakketje met pastinaak en venkel. Uhh wat? Ik moest serieus googlen om te zien wat nou de pastinaak was. Met de dag voel ik me dommer en dommer worden op het gebied van eten. Er valt hier zeker nog heel wat winst te behalen voor me. Aardappelen wassen en in de schil in stukjes snijden, lukte me nog net. Maar een pastinaak schillen? Wat een werk. Bijna 2 uur later stond ons vispakketje met venkel, pastinaak en aardappelpartjes met wilde peterselie op tafel. Wederom een heerlijke maaltijd en wederom werd ook dit door Eva smakelijk opgepeuzeld.

Dag 3. De derde dag was de vegetarische dag. In een 3-dagen pakket zit een recept met vlees, vis en een vegetarisch recept. Dit was de eerste dag dat Floris een beetje begon te sputteren, geen vlees?? Ook Eva vond het maar vreemd, we gingen namelijk boerenkool eten zonder worst. Twee sputterende gezinsleden en ik mocht wederom aan de bak met het snijden van de groente. Bij de supermarkt liet ik mijn vleeseters toch maar spekjes kopen, zodat ze niet zouden mekkeren.  De pasta van boerenkoolpesto, gorgonzola en als extra toevoeging spekjes, ging er met veel smaak in!

6 maart 2014 231 (Small)Het resultaat

Nu heb ik drie dagen uitgebreid gekookt voor ons drieën. Over het algemeen hadden voor drie personen meer dan zat te eten. We hadden alleen graag een extra visje in het pakket gehad. Ik merk dat ik naarmate ik vaker moest snijden en hakken, het ook allemaal wel wat sneller ging. De laatste avond stond het eten in ieder geval binnen een uur op tafel. Wat ons ook opviel is dat we eindelijk ook de pot met zout moesten gebruiken. Al jaren wordt het zout bij ons alleen maar gebruikt om de gourmetplaat mee schoon te maken. We merkten dus duidelijk dat het eten dat we normaal eten, al veel zout bevat. Ik heb ook veel lol gehad met koken. Eva wilde me graag helpen en we ontdekten samen hoe we sommige  dingen moesten aanpakken. Iedere avond liet ik trouw mijn kookkunsten zien via de whatsapp, als trotse tante die eens lekker en met verse producten kookt. Een wonder! Daarbij was het ook een wonder te noemen dat Eva er lekker smakelijk van zat te eten. Onze volgende box zullen we binnenkort weer ontvangen en dan hoop ik dat we weer net zo lekker zullen eten én dat ik er net zoveel lol aan beleef om de gerechten te maken!

Binnenkort zal ik meer vertellen over hoe HelloFresh werkt, maar wil je dat nu al weten dan kun je terecht op: www.hellofresh.nl

Bestel nu ook een HelloFresh box met korting!

Wij konden de box met korting ontvangen en omdat ik zo enthousiast ben, mag ik namens HelloFresh jullie ook een mooie korting op een HelloFresh-box geven! Met de code LOVETHAT20 krijgen jullie  €20,- korting op de eerste HelloFresh Box.
Hierbij gelden de volgende actievoorwaarden: * Actievoorwaarden: de code is geldig tot en met 30 juni 2014. HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap. De kortingscode is geldig bij een afname van minimaal 2 HelloFresh maaltijdboxen. De kortingscode is niet geldig op een Proefbox of Fruitbox.

Show Full Content
Previous Een bijzonder boek van Bijzonder Plekje
Next Weekoverzicht 8 maart 2014

5 thoughts on “Ik kookte 3 dagen met alleen maar verse producten van HelloFresh

  1. Nu is pompoen ook voor lastig om te snijden. 😉
    Ik ga eens kijken, want ik vind het idee dat ik niet hoef na te denken wat we moeten eten, ook erg makkelijk!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close