Wil je graag een duurzaam kopje koffie drinken? Dan is het belangrijk om ook te kiezen voor duurzame koffiebekers! Er zijn verschillende soorten en materialen, dus er is altijd wel een beker die bij jou past. In deze blogpost vertellen we alles over de verschillende soorten bekers en geven we wat handige tips.

Waarom moet je niet kiezen voor plastic wegwerpbekers?

Dat is natuurlijk erg duidelijk: plastic wegwerpbekers zijn slecht voor het milieu. Ze worden vaak na 1x gebruiken al weggegooid en dat betekent dat ze heel veel energie kosten om te produceren, terwijl ze ook nog eens veel afval creëren. Bovendien zijn de plastic bekers vaak gemaakt van slechte kwaliteit en hebben ze een laag isolatievermogen, waardoor je koffie niet lang warm blijft.

Kartonnen bekers: de duurzame optie?

Kartonnen wegwerpbekers zijn hier dan een duurzamere optie voor. Deze bekers hebben vaak een extra coating van kunststof of melkzuur om te voorkomen dat de beker lekt. Tegenwoordig zijn er ook wegwerpbekers gemaakt van bagasse (rietsuiker afval) en bamboe, met coatings gemaakt van bio PE (kunststof gemaakt uit biomassa) of water-based. Dit zijn mooie ontwikkelingen, maar soms nog erg duur of kwalitatief niet vergelijkbaar met de bekende kartonnen en plastic wegwerpbekers.

Wat zijn de voordelen van kartonnen koffiebekers?

Kartonnen koffiebekers hebben vele voordelen. Ze zijn eenvoudig te bedrukken, dit maakt ze geschikt voor alle gelegenheden, van festivals tot vergaderingen. Daarnaast bieden kartonnen koffiebekers ook een goede warmte- en geurisolatie, waardoor de smaak van je koffie langer behouden blijft. En als laatste zijn ze stevig genoeg om te gebruiken met heet water of andere warme dranken.

Wat zijn de tips voor het gebruik van kartonnen bekers?

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van kartonnen bekers. Ten eerste, als je koffiebekers gaat bedrukken, zorg er dan voor dat de drukinkt waterbestendig is. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de beker goed gesloten is en geen lekkage kan hebben. Als de beker lekt, is het belangrijk om deze meteen weg te gooien, anders verliest je koffie smaak en warmte.

Welke duurzame koffiebekers zijn er allemaal?

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende soorten duurzame koffiebekers:

  • Kartonnen bekers met PE of PLA coating

  • Wegwerpbekers van bagasse (rietsuiker afval)

  • Bamboe bekers met coatings gemaakt van bio PE (kunststof gemaakt uit biomassa) of water-based

  • Duurzame mokken die je duizenden keren kan hergebruiken

Onze tips voor het kiezen van de perfecte duurzame beker:

  • Kies altijd voor een kartonnen beker met PE of PLA coating. Deze zijn het milieuvriendelijkst.

  • Bekijk de samenstelling en isolatiewaarde van de bekers. Let er hierbij op dat je goede kwaliteit kiest.

  • Als je gaat voor mokken, kies dan een duurzame variant die je veel kan hergebruiken.

Show Full Content
Previous 5 gadgets die je nodig hebt voor je volgende festival
Next 12 tips: Feng Shui toepassen in je woning

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close