De komende tijd wil ik terugblikken op het afgelopen jaar. Want je gelooft het bijna niet, we wonen hier al bijna een jaar! Bijna een jaar alweer na de emigratie. En wat voor een jaar. Een jaar met heel veel ups en een aantal pittige momenten. Een jaar met fantastische ontmoetingen en het gemis van oude vrienden. Een jaar met nieuwe indrukken, een andere cultuur en nieuwe invloeden, maar vooral een jaar van groei en van ons.

Iedereen week minimaal 1 mooie foto

Afgelopen jaar had ik het plan om iedere week minstens 1 fantastische foto te maken. Dit streven hielp me eerlijk gezegd de eerste maanden er doorheen. Ik zat natuurlijk weken lang, dag in dag uit, alleen met de meiden in een onbekend land zonder mensen om me heen. Soms dodelijk vermoeiend en vreselijk saai, laat staan irritant en ga zo maar door. De muren kwamen soms behoorlijk op me af en zonder auto was alleen wandelen een optie. Dat deed ik veel, maar echt een andere omgeving in me opnemen, dat MOEST in het weekend. Ik eiste van Floris dat we ieder weekend iets gingen doen, want alleen daar kon ik dan weer een week op teren. Een foto per week was de motivatie om echt te gaan.

Mooie herinneringen

Iedere week weg, dat lukte in het begin aardig en die foto’s, die zijn ook wel gelukt. Maar gaandeweg wordt het leven leuker. Is de noodzaak om iets te doen, minder heftig. Ben je blij dat je een keer weekend thuis bent. Vind je hobby’s, maak je vrienden en ben je op je plek. Daarom geen 52 fantastische foto’s voor je, maar wel een selectie van foto’s waar ik trots op ben of waar ik hele mooie herinneringen aan heb.

Show Full Content
Previous Een gezinsplanner kan je ook anders inrichten
Next Een jaar later – het voelt als gisteren

3 thoughts on “Een jaar na de emigratie – De mooiste foto’s

  1. Mooi hoor! Ik heb je verhalen met veel plezier gevolgd. En ga je er nu nog een album van maken? Zulke dingen blijven bij mij altijd liggen…

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close