Gisteren vierde Eva haar kinderfeestje. Ook al hadden we haar verjaardag goed gevierd met een feestje en nog een leuke verjaardag, maar Eva moest en zou perse ook een kinderfeestje hebben. Gelijk heeft ze natuurlijk! Haar verjaardag viel in de eerste week van de herfstvakantie en toen waren vriendinnetjes op vakantie. De tweede week was er al een feestje en in de derde week moest Eva iedere dag zwemmen. Daarom kozen we deze donderdag.

Kinderfeestje en nu?

Gelukkig en dat meen ik echt uit de grond van mijn hart, zijn de kinderfeestjes hier in Zwitserland gewoon normaal. Sommigen vieren het met veel kinderen en sommigen met minder kindjes. Het is iedereen om het even en dat is relaxed. Daarom voelde ik ook geen druk. Ik wilde graag een feestje waarin de kindjes een beetje creatief konden doen en daarna gewoon lekker spelen.

Thema bepalen

Een spannend pakketje!
Een spannend pakketje! De Turbo Grote Kleurplaat bevat een enorme (150 x 91,4 cm) kleurplaat! Maar dat niet alleen, er komt een avonturenboekje in mee en 4 kaarten om vriendjes uit te nodigen.

Moet je een thema aan het feestje hangen? Het is misschien wel fijn om zo je feestje voor te bereiden. Dan kan je uiteindelijk het thema weer laten varen als je het feestje gepland hebt. Zo wilde ik met Eva’s feestje graag gaan kleuren. Dat doen de kinderen nu allemaal erg graag en ik verwachtte dan ook dat dit ze zich hiermee wel een tijdje konden vermaken. Ik ging op zoek naar een grote kleurplaat die leuk genoeg was om in te kleuren voor meisjes en voor de jongens. Geheel toevallig kreeg ik een persbericht over de nieuwe grote kleurplaten van Makii. Een week later lag er een pakketje in de brievenbus. De voorbereidingen voor het feestje konden beginnen!

Hoeveel kindjes?

Eva werd natuurlijk 5 en mocht in eerste instantie 5 kindjes uitnodigen. In het pakket zaten echter 4 kaarten en ik vond dat meer dan zat. Let wel, mijn Zwitserduits is oké, maar het moet me niet teveel worden. Eva zag 4 kaarten en heeft nooit meer over een 5e kindje gepraat. Dat was nog makkelijker dan gedacht.

Schrijf de uitnodiging

In het Nederlands is het natuurlijk makkelijk om een uitnodiging te schrijven. In het Duits is het voor mijn echt nog lastig Ik wil niet al te dom overkomen natuurlijk. Het internet is echter geduldig. Dus schreef ik de uitnodiging en googelde mijn geschreven tekst. Het viel niet tegen en al snel kwam ik een tekst die nagenoeg gelijk was tegen. Zo kon ik de uitnodigingen schrijven. Heel handig. Vergeet je niet de eindtijd op de uitnodiging te zetten? Eva’s Malparty was van 14:00 tot 16:00. Twee uurtjes is echt meer dan genoeg!

Eten, drinken en nog meer?

Ik bedacht om cupcake ijsjes te gaan maken. Makkelijk en lekker. Maar vooral leuk om te versieren. Zelf ben ik niet echt van alles tiptop in orde hebben, maar gewoon leuk en gezellig. Niet te moeilijk denken. Een cupcake ijsje is niet meer dan cupcake-beslag in een ijsvorm te doen.

Ik besloot om zakjes drinken te gebruiken, die had ik nog in de garage. Ga er maar vanuit dat de kinderen daar amper wat van drinken, daar zijn ze veel te druk voor. Pakjes of zakjes zijn gewoon makkelijk met uitdelen.

In de kasten lagen nog genoeg zakken met snoep die Eva op d’r verjaardag kreeg. Die gekke Zwitsers geven naast een cadeautje namelijk ook altijd een zak snoep erbij.

Laat het feestje maar beginnen!

Maar daarover later meer!

 

Show Full Content
Previous Kinderkamerinspiratie
Next Kinderfeestje, deel 2

2 thoughts on “Een kinderfeestje en nu?

  1. Klinkt als een prima feestje!
    Leuk om te lezen dat het in Zwitserland de gewoonte is een zak snoep te geven.
    Ik woon in een dorp waar de generatie van mijn ouders ook altijd nog een zak snoep of chips voor de kinderen meenemen als ze op vistie komen bij elkaar.
    Mijn vriendin doet het ook, als zij komt weten de kinderen al dat er iets lekkers uit de tas komt.

    groetjes Jen

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close