Het lijkt wel alsof het ieder jaar leuker wordt: de verjaardag van Eva. Want was ze bij 2 jaar nog overrompeld en wist ze eigenijk niet zo goed wat er aan de hand was, met drie wist ze dat al heel goed en wilde ze heel graag cadeautjes hebben. Met vier heeft ze haar verjaardag wel 6 x gevierd omdat die toen midden in de emigratie naar Zwitserland viel. Met vijf had ze haar eerste kinderfeestje en vierden wij nog eens een groot feestje om te vieren dat we een jaar in Zwitserland woonden. Dit jaar een keer geen bijzonderheden, dit jaar werd ze gewoon zes. Gewoon zes en dat is stiekem best speciaal. De grote glimlach en haar stralende ogen bleven de hele dag op het gezichtje geplakt, want gisteren was ze het ‘Geburtstagskind’.

Een feestje in de klas

We begonnen de dag natuurlijk met nieuwe feestkleren (voor haar en Liza), daarna cadeautjes uitpakken, snel traktaties bouwen voor school, haasten met schoenen aantrekken enzo en daarna hop de auto in en naar school. We waren op tijd. Gelukkig! Haar verjaardag werd al om 8 uur gevierd omdat ze die dag ook nog bezoek van een politieagent hadden. Ik vind dat de juf het zo ontzettend goed doet, het is een speciaal feestje. Het lokaal is donker. De kinderen maken een boog en zo wordt de jarige dan in de klas verwelkomd. Het hele uur staat in het teken van de jarige. Ze doen drie spellen en daarna mag iedereen nog een wens geven. Eva mocht nog een mooie steen uitzoeken voor haar verjaardag. Het gaat heel sereen. Kinderen zijn rustig. Spelen leuk mee en het ‘geburtstagskind’ staat echt in de spotlight. Superleuk! Daarna natuurlijk de traktatie en toen was het weer voorbij.

img_5620 img_5631 img_5640 img_5646 img_5677 img_5678

 

Verjaardagslunch

Om 12 uur was dan de halve klas uitgenodigd voor een verjaardagslunch. Ik was benieuwd hoe die twaalf kinderen bij ons zouden aankomen, maar het was heel relaxed. Ze hadden er allemaal zin in en waren allemaal gewoon gezellig. Als eerste deden we dan de cadeautjes, 10 kinderen en twee jarigen, dat waren een hele hoop cadeaus kan ik je zeggen! Daarna hadden we een makkelijke lunch voorbereid. Spaghetti met tomatensaus, knaks voor de liefhebbers, komkommer, kaas, brood. Voor ieder wat wils en wat hebben de kinderen gegeten! Alles was op 🙂

12 kinderen: 750 gram spaghetti, 2 blikken met kleine knaks, 2 potten tomatensaus met 500 gram gehakt, 1,5 komkommer, 1 pakje geraspte mozzarella en 1 brood.

Na de lunch vroegen de kinderen of ze mochten spelen. Ja dat vroegen ze!! Ik wist niet wat ik hoorde. Daarna zijn we een muts gaan knutselen. Alles rustig, alles beheerst.. Heel fijn.

Rond half 2 liepen we naar de volgende locatie. De kinderen netjes in 2 rijen. Een speurtocht was niet nodig. Dat besloten we overigens ter plekke. Ze waren zo bij de speeltuin en daar ging het feest verder. Salamanders zoeken, spelen met water, veel taart eten en cola drinken! Het was een feestje. Superleuk. Alle kinderen namen moe maar voldaan afscheid en volgens de moeders hadden ze het leuk gehad. Fijn om te horen natuurlijk!
img_5682

Eva's cadeau. Een kidizoom Selfiestick
Eva’s cadeau. Een kidizoom Selfiestick

img_5734

img_5755

img_5786

img_5806

img_5818

img_5828

 

 

Wij gingen na het feestje nog even door in de speeltuin met andere vrienden en hun kinderen. Daarna stond thuis de soep te wachten. Oh wat is het toch fijn om je ouders op deze dagen in huis te hebben. Ze hebben een hoop werk uit handen genomen en papa heeft wederom een heerlijke taart gemaakt! Bij deze dus een dikke dankjewel voor hen 🙂

img_5846

Show Full Content
Previous Eva wordt 6!
Next Lindau. Wat ben je prachtig!

3 thoughts on “Een verjaardag om nooit meer te vergeten

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: