Een bron van ergernis voor mij en velen met mij: een WiFi verbinding die niet door het hele huis hetzelfde is. Wanneer ik een serie in de slaapkamer wilde kijken op de iPad, moest ik eerst met een goede WiFi verbinding de serie aan zetten. Daarna kon ik dan naar de slaapkamer gaan en speelde hij mijn serie af, maar ook niet altijd. Mijn telefoon zette ik standaard maar op 4G omdat het uren duurde om iets te laden, als de WiFi het al deed. Kortom, een bron van ergenis.

Uit onderzoek dat WiFi-expert AVM heeft uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders, bleek dat traag streamen van video’s bron van irritatie is voor driekwart van de Nederlanders. Andere opvallende resultaten van het onderzoek:

  • Het niet of slecht laden van video’s levert voor bijna een derde van de Nederlanders méér stress op dan het kijken naar een horrorfilm.
  • We gebruiken onze devices overal in het huis; meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt zijn of haar smartphone of tablet zelfs regelmatig op de wc.
  • Meer dan vier op de tien Nederlanders zouden thuis een beter WiFi-signaal willen hebben.
  • WiFi is voor velen zo belangrijk, dat de helft van de Nederlanders een goed WiFi-signaal verkiest boven een bad in huis.
  • Zeven op de tien Nederlanders kunnen zich niet voorstellen nooit meer WiFi te gebruiken.
  • Bij één op de tien Nederlanders is WiFi in huis zo slecht, dat ze liever een vaste internetaansluiting gebruiken.

Eindelijk wel goede WIFI in de slaapkamer (en in de tuin)

Zoals je wellicht hebt gezien, het is verleden tijd! Onlangs ontving ik van AVM de Fritz Repeater. Natuurlijk was ik sceptisch. Waarom zou deze repeater wel werken, terwijl mijn andere het niet deed?

Even voor de leken onder ons: een repeater zorgt ervoor dat de WiFi verbinding versterkt wordt, zodat je boven of in de tuin ook een goede WiFi verbinding hebt.

Met deze repeater doet de WiFI het wel in de slaapkamer en dat heeft vast met alle specificaties (zie hieronder) te maken en met het feit dat deze repeater ook een stukje duurder is, dan het goedkope ding dat ik eerst had. Omdat ik zelf weinig verstand van dit soort dingen heb, ik ook wel andere dingen te doen en het gewoon mannenzaken vind (oh, ik ben zo geëmancipeerd) liet ik de Fritz repeater even liggen. Gelukkig was daar mijn vader en hij zorgde ervoor dat deze AVM FRITWLAN Repeater wel aangesloten werd en het was volgens hem nog eenvoudig ook. Een kwestie van de repeater laten verbinden met de router via een knop en klaar is kees. De repeater staat nu in de badkamer, waar het signaal wel goed is en vanuit daar zend hij het WiFi signaal verder.

FRITZ!WLAN Repeater 1750E
De repeater is wel wat groot, maar dat is dan ook het enige nadeel. Hoe vind je trouwens mijn mooie tegels in de badkamer?

 

Eindelijk TV kijken in de slaapkamer. Eindelijk niet meer over mijn bandbreedte heen omdat ik niet op de WiFi kan. Ik ben een gelukkige vrouw!

FRITZ!WLAN Repeater 1750E

FRITZ!WLAN Repeater 1750EMet de WiFi-versterker van AVM, de FRITZ!WLAN Repeater 1750E, breid je het WiFi-bereik in huis eenvoudig uit en behaal je snelheden tot wel 1.300 Mbit/s. Dat betekent surfplezier zonder laadbalkjes, snelle downloads en HD-video’s streamen zonder vertraging. Instellen doe je met één druk op de knop: de Repeater maakt automatisch verbinding met WPS-compatibele routers, zoals de FRITZ!Box, neemt de passende WiFi-instellingen over en is direct klaar voor gebruik. De Repeater geeft de signaalsterkte aan met ledlampjes. Bovendien wordt de FRITZ!WLAN Repeater 1750E van nieuwe diensten voorzien door gratis updates.

Je koopt de FRITZ! WLAN REPEATER 170E onder andere op Bol.com

Show Full Content
Previous Eichberg. Zo mooi wonen wij!
Next Zo heb je je paspoort, verzekeringspapieren en identiteitsbewijzen altijd op zak!

1 thought on “Eindelijk ook WiFi in de slaapkamer!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close