3 maanden geleden vertelde ik nog over mijn nieuwe baantje, ik kan je nu vertellen dat ik er weer mee ben gestopt. Eigenlijk om de meest knullige reden ever. Het leverde me namelijk niks op. Niks! Nakkes! Nada! Niente! Nichts! Niks dus. En dat terwijl het poetsen bij de bank echt wel goed betaalde hoor. Qua salaris mocht ik echt niet klagen voor die 3 uur per week.

Waarom moest ik dan wel stoppen?

Het heeft alles te maken met het belastingstelsel in Zwitserland. Omdat ik ging verdienen, moest er bij Floris van zijn salaris meer belasting betaald worden. Laat die belasting nou bijna dubbel zoveel zijn dan dat ik verdiende. Dus al met al hebben we er 3 maanden lang op toe moeten leggen. Holladijee… Ik ging werken zodat we wat meer te besteden hadden, maar het bleek het tegenoverstelde te zijn. Zo jammer. En ja, uiteindelijk krijgen we dat geld vast volgend jaar weer terug, maar ik zie het liever nu in mijn portemonnee!

We kunnen er natuurlijk heel lang bij stilstaan, maar dat doe ik liever niet. Ik heb de bank nog gevraagd of ze wellicht nog werk hadden in de grafische sector of voor website onderhoud, maar dat hadden ze niet. Dus we gaan verder zoeken naar een leuke baantje voor erbij of voor vast. Het maakt me niet uit. Kijk, dat schoonmaken vond ik natuurlijk niet zo’n leuk beroep, maar aan de andere kant was ik wel echt de deur uit. Werkte ik echt even 3 uur voor centen (althans dat dacht ik) en sprak ik 3 uur alleen maar Zwitsers. We zien het positief. Ik heb leren poetsen in die drie maanden en geleerd wat men belangrijk vindt: een spatvrije en vingerafdrukloos kraantje bijvoorbeeld 🙂

De vrijdagavonden blijven voorlopig nog spaghetti-avonden, met het enige verschil dat ik er gewoon weer bij zit aan tafel!

Overigens zit ik niet stil en zijn er deze week via www.marlieke.com hele leuke opdrachten binnengekomen. Uit Nederland en uit Zwitserland. Daarbij staan er een hoop projecten op stapel en hoop ik jullie daar heel snel heel veel meer over te kunnen vertellen. Mocht je iemand kennen die mijn hulp wel kan gebruiken? Ik hoor graag meer.

 

Show Full Content
Previous That’s me on ChigagoNow
Next Zo mooi is Bern

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close