Op een klein uurtje rijden van ons huis, in de buurt van Lindau, ligt het ‘Naturerlebnispark Skywalk Allgäu‘. Scheidegg is een heel toeristisch plaatsje met watervallen, leuk gekleurd typisch Duits binnenstadje, een reptielenmuseum(pje) en een groot belevenispark.

Het is een supergroot park waarbij je midden in de natuur, boven op een berg, geniet van de uitzichten en de kinderen heel relaxed kunnen spelen. Het is een park voor groot en klein. Het is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen, maar voor het leukste en spannendste deel (sorry mama!) moet je geen hoogtevrees hebben!

Skywalk Allgaeu

Skywalk zegt het eigenlijk al; je wandelt door de lucht. In het grote bos is een enorme wandelbrug neergezet. Als eerste bewandel je een hoge toren (of je gaat lui met de lift ;)) en vanuit daar loop je over de diverse bruggen die overal een schitterend uitzicht geven. Je kunt na een leuke wandeling ervoor kiezen om weer terug te lopen naar beneden of om via de spannende avonturenbrug te lopen!

Avonturenbrug

De Abenteuerbrücken is echt niet voor watjes. Want waar de normale wandelpadden al schommelen alsof je op een boot zit, de avonturenbrug is een tikkeltje erger. Het is al spannend omdat je 20 meter boven de grond zit, de touwbruggen maken het wat spannender en gaver! Gelukkig is het niet gevaarlijk. Het hele park is trouwens goed veilig. De reling van de brug is ruim een meter hoog. De avonturenbrug stopt met een glijbaan (of een trap als je te jong bent of niet van glijbanen houdt).

Speelplekken voor groot en klein

Voor de kinderen, groot en klein, zijn er diverse toffe klim- en klauterspeelplekken gemaakt. En heb je die allemaal gehad, dan kan je altijd nog door het bos gaan wandelen of een blotevoetenpad lopen – en dat mag ook met schoenen!

Een dag op pad voor normale prijzen!

Je kunt je hier echt een dag vermaken als je daar zin in hebt. Wij waren er rond 1 uur en gingen zo rond vier uur weer weg. Het was erg fris en de kinderen waren na verloop van tijd moe, maar in de zomer gaan we zeker nog een keer. Voor de prijzen hoef je het niet echt te laten.

Normaaltarief Winter Zomerr
Volwassene 7,50 € 9,50 €
Kinderen groter dan 1 meter (tot 17 jaar) 5,20 € 7,50 €
Kinderen tot 1 meter groot gratis gratis

In het park is een leuk restaurant met plek binnen en buiten. Een normale maaltijd kost rond de 7 euro.

Wij gaan zeker nog een keertje terug!

website: Naturerlebnispark Skywalk Allgaeu

Show Full Content
Previous Ooievaars spotten in het riet met mijn nieuwe camera
Next Eva had gisteren haar halfjaar-dag!

1 thought on “Eropuit | Hoog de lucht in het natuurbelevenispark Skywalk Allgäu

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: