Sinds vorig jaar heeft Eva een bril en ieder half jaar worden haar ogen gecontroleerd. Eva klaagde vanaf de zomervakantie dat ze niet meer zo goed zag met de bril en eerlijk is eerlijk, ze heeft hem daarna ook niet veel op gehad. Gelukkig was haar bril vooral voor op school en maakte ik me er niet zo druk om. Toen school weer een paar weken bezig was en ze de bril wel weer op school op had, hadden we weer een afspraak bij de ‘sehschule’.

‘Sehschule’

Tijdens het half uur op de Sehschule worden Eva’s ogen gecontroleerd door een optometrist. Ze kijkt hoe Eva nu ziet met en zonder bril en doet nog veel meer testen om te zien hoe Eva’s ogen zich hebben aangepast aan de bril. Toen Eva zei dat ze niet meer goed zag met haar bril, reageerde de mevrouw heel lief en meegaand en legde ons uit dat dat komt omdat haar ogen beter worden en de bril in dit geval goed haar werk doet. Een hoop testen later blijkt dat inderdaad zo te zijn en wordt haar sterkte met een half terug gebracht. We overleggen of een nieuwe bril nodig is, maar denken allebei dat Eva er nog wel baat bij heeft om een bril te dragen tijdens huiswerk maken.

Ik krijg een formulier mee met de nieuwe sterktes van haar ogen en we worden over een haf jaar weer terugverwacht. Wat fijn dat Eva’s ogen duidelijk baat hebben bij een bril en haar zicht echt verbetert! Daar doen we het voor!

Nieuwe bril of nieuwe glazen?

Eerlijk gezegd was een nieuwe bril niet aan de orde. Haar brillen zijn prima, echter alleen niet met de juiste glazen. We zouden daarom voor haar goede bril bij de opticien nieuwe glazen bestellen. Oke, het kost dan wel geld, maar dat wordt door de verzekering grotendeels betaald. Totdat Eva vroeg of ze op die ‘ene website’ niet weer een bril mocht bestellen, zoals met de zomer. Dat mocht, ook van Polette. Ze zocht tussen de brillen al heel snel deze blauwe uit en afgelopen week kwam hij binnen. Overigens kost deze bril slechts 35 euro – inclusief op maat gemaakte glazen.

Kinderbril van Polette

Een bril online bestellen is inmiddels wel iets waar ik aan gewend ben. Voor kinderen is het niet anders en ik ben er ook wel van overtuigd dat je afhankelijk van aanbieder, wel een degelijke bril krijgt. Wij hebben de brillen van Polette al eerder getest, dus we bestelden vol overtuiging een toffe blauwe bril (CHLOÉ BLUE) voor haar. Na twee weken kregen we de bril thuisgestuurd en sindsdien heeft Eva hem amper afgedaan. “Mama, deze bril zit echt lekker!” en “Ik zie alles weer scherp!” Dat zijn mooie woorden. Dus ze ging met liefde op de foto. Nou ja wat zeg ik je; ze ging vol overtuiging inclusief verschillende poses voor me op de foto. Heerlijk! Wat een onwijs lekker kind heb ik toch 🙂

Model Eva met kinderbril van Polette
Inclusief melksnor, daar liep ze nog speciaal voor terug omdat ze dat zo cool vond 🙂

Eva kinderbril polette
Model Eva met kinderbril van Polette

Model Eva met kinderbril van Polette

Model Eva met kinderbril van Polette

Model Eva met kinderbril van Polette

Show Full Content
Previous Lezen met Eva, trek daar maar een half uur voor uit!
Next Een agenda voor overzicht en succes: de Zakenmam agenda 2018

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: