Er zijn al een paar weken verstreken sinds mijn laatste weekoverzicht. Nou mis ik het maken van de weekoverzichten niet echt en ook niet dat ik een kijkje in mijn leven geef. Maar er zijn wel vaker momenten dat ik dit heb. Dus misschien komt het weekoverzicht wel weer terug. Misschien. Misschien als de tijd weer wat leuker is.

Corona in Zwitserland

Ook Zwitserland moet eraan geloven. Er zijn hier een hele hoop besmettingen. We naderen langzaam de 10.000 besmettingen per dag en met een stuk minder inwoners als Nederland, is dat ontzettend veel. De afgelopen week zijn daarom ook alle leuke uitstapjes, etentjes en sportavonden afgezegd. We moeten het niet opzoeken. Ik snap het. Na onze vakantie in Nederland zijn we 10 dagen in quarantaine geweest. En als we niet opletten of als we pech hebben, dan moeten we straks weer in quarantaine of zijn we ziek. Daar zit ik niet meer op te wachten! Maar vooralsnog gaan de kinderen gewoon naar school, is er geen lockdown en zijn de winkels gewoon open (dat is positief). Maar het aantal vrije bedden in het ziekenhuis daalt drastisch, dus er moet wel wat gebeuren (en dat baart me wel zorgen).

Marlieke.com

Inmiddels merk ik wel dat er regelmatig fotografie-opdrachten toch worden uitgesteld vanwege een ziektegeval in de familie of gewoon algemeen vanwege corona. Ik vind dat helemaal niet erg. We leven nou eenmaal in een onzekere tijd. Gelukkig heb ik dan altijd nog andere opdrachten, zoals het maken van logos of websites en fotoalbums. Stilzitten is er niet bij. Al vind ik dat creatief bezig met de camera en mensen blij maken met foto’s zo leuk. Ik kocht laatst een nieuwe camera en die kan zoveel meer dan mijn oude (die zwemmen in de babymelk niet overleefde). Dat wil ik laten zien, daar wil ik mee pronken!

Brammeman

Brammetje verdient eigenlijk een eigen update, maar daar heb ik geen zin in nu. Hij doet het goed (voor de statistieken: 9,8 kilo en 72 cm). Inmiddels is Bram 9 maanden oud en kruipt het hele huis door. Hij is heel snel! We kunnen geen deur openhouden want hij zit in de kamer of de badkamer. Vooral de badkamer is een hit. De tampons liggen overal en hij likt als het even kan de wc-bril af (de kinderarts verzekerde dat dat niet zo heel erg is…). Verder trekt hij zich overal aan op, maar heeft nog niet door dat hij ook stapjes kan zetten. Het is leuk met hem. Hij is heel lief, geeft via FaceTime kusjes aan oma en in het echt aan mij. Hij heeft vaak nog even een momentje nodig als hij iemand ziet, maar dan is het ook heel snel goed en krijgt iedereen een stralende lach van hem. Bram eet inmiddels gewoon mee met ons, al kiezen wij vaak nog wel voor een potje. Hij eet 4 keer een maaltijd en twee keer een flesje tussendoor. Daarbij heeft hij een superfijn slaapritme. Hij gaat rond 9 uur ‘s ochtends weer naar bed en om 13 uur. Dan slaapt hij ongeveer 1,5 tot 2 uur. ‘s Avonds drinkt hij nog een fles en gaat dan om half acht naar bed. Regelmatig slaapt hij door en anders drinkt hij ‘s nachts nog een flesje. Ik ben happy met dit ritme!

Kijk dan hoe knap!

Hoe is het verder. Tsja, wel goed. Ik baal dat mijn sociale leven zo’n beetje on hold staat, maar daar vinden we wel een weg in. Floris werkt zo vaak mogelijk thuis. Wat ook wel fijn is. Het huis is overigens wel alweer bijna op orde. Heb laatst de kamer van Liza onder handen genomen en die van Eva zijn we nu aan het uitmesten. Ik ben bij met de was en de zooi is naar de stort gebracht. Dus wat dat betreft ben ik wel trots op mezelf!

Show Full Content
Previous Kijk naar je eigen ster
Next Kies jij voor een telefoonabonnement met telefoon of Sim Only

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close