Dit weekend was de traditionele Funken in Vorarlberg, Oostenrijk. Vanwege de storm hadden ze in Koblach de Funken verplaatst van zaterdag naar zondag. Hierdoor konden we niet bij de echte Funken zijn, dat zou te laat worden, maar wel bij de Kinderfunken.

Tijdens de traditionele Funken worden er grote brandstapels gemaakt met een heks erop, die in de fik gezet wordt. Let the witch go boom! Wanneer de heks op de brandstapel in brand staat dan komt er een luide knal. Hoe harder de knal, hoe mooier de zomer – zo gaat het verhaal. Deze traditionele Funken worden in Oostenrijk altijd gehouden het weekend na Aswoensdag en wordt vaak gezien als afsluiting van de carnavalsperiode en de winter.

Let the witch go BOOM!

Voor ons was het de eerste keer dat we zo’n evenement bezochten. In Koblach werd de Funken door de brandweer georganiseerd en dat was een leuke verrassing. Op de plaats was er een grote bar, draaide muziek en was alles goed afgesloten voor kinderen. Dat was echt fijn, want de plaats van de verbranding was naast de Rijn en je moet er toch niet aandenken dat ze het water inrennen. Om een uur of vijf kwam de plaatselijke harmonie aangelopen en daarachter allemaal families waarvan de kinderen een fakkel droegen. Niet veel later kwamen er brandweerlieden met fakkels aangelopen en werd de kleinste brandstapel aangestoken. Wat een speciaal moment! Van de knal schrokken we wel, maar wel supergaaf!

Hieronder een aantal foto’s. Om 19:00 uur werd overigens de grote brandstapel aangestoken, maar omdat de kinderen op maandag weer naar school moeten, zijn we niet gebleven.

Funken in Oostenrijk | koblach

Funken in Oostenrijk | koblach

Funken in Oostenrijk | koblach
Funken in Oostenrijk | koblach

Funken in Oostenrijk | koblach

 

Funken in Oostenrijk | koblach

Show Full Content
Previous Ik ga naar Berlijn toe!
Next Stemmen vanuit het buitenland

2 thoughts on “Funken in Oostenrijk | Let the witch go BOOM!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: